Villa Sandi Prosecco Il Fresco

Loading...

56,00 lei

Producător: Villa Sandi
Origine: Veneto, Italia
Soi struguri: Glera

Loading...

Descriere

Aromele fructate și florale, cu note de mere coapte și flori de munte ale acestui spumant Villa Sandi Prosecco Il Fresco îl fac partenerul perfect pentru o zi de vară caldă!

An: poate varia
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: antipasti, pește, salate
Alcool: 11 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Glera este un sinonim de lungă durată al strugurilor Prosecco din nordul Italiei și numele sub care este acum cunoscut oficial. Acest soi cu piele verde a fost cultivat de sute de ani în regiunile Veneto și Friuli, cele mai faimoase în producerea vinurilor spumante Prosecco. Schimbarea numelui Prosecco-Glera a avut loc în 2009, când Conegliano-Valdobbiadene Prosecco a fost promovat la statutul complet DOCG (cel mai înalt nivel de calitate a vinului italian). În lumina acestei promovări, s-a decis ca denumirea Prosecco să fie rezervată exclusiv vinurilor acoperite de titlurile oficiale de denumire Prosecco ale Italiei și să nu fie folosită pentru soiul de struguri. Glera este un strugure foarte productiv care se coace târziu în sezon. Are o aciditate ridicată și un palat destul de neutru, făcându-l ideal pentru producția de vin spumant. Profilul aromatic al lui Glera este caracterizat de piersici albe, cu o notă ocazională de săpun. Vinul are corp ușor și are un conținut scăzut de alcool (8,5% este ABV minim permis pentru vinurile Prosecco), sugerându-l ca o băutură răcoritoare de vară sau ca aperitiv. În afara Italiei, Glera este cultivată în Slovenia și Australia, în special în Valea Regelui.

Informații suplimentare

Despre cramă

Villa Sandi este o cramă cunoscută atât pentru vinurile sale de top, cât și pentru legătura culturală profundă pe care o are cu regiunea Veneto. În centrul proprietății se află un palat (villa) din secolul al XVII-lea, cu structură neoclasică, cu coloane, înconjurat de vegetație luxuriantă – o combinație de artă și agricultură care a caracterizat peisajul venețian timp de secole. Deținut de familia Moretti Polegato, palatul este sediul central al cramei Villa Sandi, locul în care de-a lungul mai multor generații, tradiția străveche a vinificării a fost transmisă din tată în fiu. Beneficiind de terenuri potrivite atât pentru cultivarea soiurilor albe, cât și a celor roșii, Villa Sandi produce vinuri pentru toate ocaziile – de la accesibilitatea spumantului Prosecco DOC, la Valdobbiadene Proseco Superiore DOCG și până la specialul Cartizze, un vin produs în inima faimoasei regiuni Valdobbiadene Prosecco. Folosind o tehnică de producție unică, „la cerere”, Villa Sandi se asigură că Prosecco-ul pe care îl produce e întotdeauna proaspăt și intens. În opoziție cu fermentarea și îmbutelierea imediate, Villa Sandi îngheață mustul pentru Prosecco, menținându-l la 0°C atâta timp cât este nevoie. La momentul potrivit, mustul este adus la 15-16°C, se adaugă culturile de drojdie, apoi au loc procesele de fermentare și îmbuteliere. Această tehnică garantează faptul că fiecare sticlă de Prosecco Villa Sandi își menține prospețimea, precum și notele florale și fructate specifice acestui tip de spumant.

Produse din aceeași categorie