Vietti Moscato d’Asti

Loading...

95,00 lei

Producător: Vietti
Origine: Piemonte, Italia
Soi struguri: Moscato

Loading...

Descriere

Vietti Moscato d’Asti are o culoare galben-pai strălucitoare cu reflexe aurii. Ușor spumant, acest Moscato d’Asti are o aromă intensă de fructe galbene coapte (piersici, caise, pere), note florale (petale de trandafiri) și condimente exotice rafinate (ghimbir proaspăt tăiat). La degustare, prezintă o dulceață delicată, bine echilibrată în combinație cu o strălucire rafinată și o aciditate bine echilibrată, o complexitate bună și un postgust fructat proaspăt, persistent (caise proaspete).

An: 2021
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: bucătărie pan-asiatică și homar, precum și produse de patiserie, deserturi pe bază de fructe și cremoase, brânză albastră
Alcool: 5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Muscatul, cunoscut și sub numele de Muscato în Italia și Grecia, sau Moscate în Spania și Portugalia, este un soi străvechi de struguri. Fiind unul dintre cele mai vechi și mai răspândite soiuri, Muscatul este cultivat de cel puțin o mie de ani. De fapt, strugurii Muscat de astăzi au originea în Orientul Mijlociu și au fost folosiți pentru a produce vin încă din timpul Greciei Antice.
Caracteristicile Muscatului sunt evidențiate de notele distinctive de struguri și de versatilitatea vinului. Acest lucru face ca Muscatul să fie un soi atractiv pentru vinificatori, deoarece îl pot modela în cramă în orice mod doresc. Muscatul poate fi produs într-o gamă largă de stiluri, sec, mediu, dulce sau ca vin spumant. În plus, dacă strugurii Muscat sunt culesi foarte târziu în sezonul când soarele i-a copt, ei oferă un vin de desert delicios de recoltare târzie.

Informații suplimentare

Despre cramă

Povestea cramei Vietti își are originile în secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, începe să comercializeze propriile vinuri îmbuteliate abia la începutul secolului al XX-lea. Începând cu anul 1919, Mario Vietti produce primele vinuri care îi poartă numele și vinde cea mai mare parte din producție în Italia. Cea mai importantă realizare a sa a fost transformarea fermei familiei, destinată mai multor activități, într-o fermă viticolă. Apoi, începând cu 1952, Alfredo Currado (soțul Lucianei Vietti) continuă să producă vinuri de înaltă calitate, atât din recolta proprie, cât și din struguri cumpărați. Vietti a devenit unul dintre producătorii de top din Piemont și a fost printre primii care au exportat produsele proprii pe piața din SUA. Alfredo a fost un pionier al selecției și vinificării de struguri dintr-o podgorie unică (Brunate, Rocche sau Villero). La momentul respectiv, acest concept a părut a fi radical, dar astăzi, toți producătorii de Barolo și Barbaresco oferă vinuri din podgorie unică sau care dețin titlul de „cru”. Având în proprietate 35 de hectare de viță de vie, Vietti se așteaptă nu doar să crească producția, ci să aibă și un control mai bun asupra podgoriilor și să îmbunătățească în mod constant calitatea produselor sale.

Produse din aceeași categorie