Vietti Barbera d’Asti Tre Vigne

Loading...

89,00 lei

Producător: Vietti
Origine: Piemonte, Italia
Soi struguri: Barbera

Loading...

Descriere

Vietti Barbera d’Asti Tre Vigne are o corpolență medie, aciditate suculentă, cu taninuri catifelate, echilibrat, complex și un postgust plăcut de cireșe roșii. Arome minerale și de vanilie completează olfactiv degustarea.

An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: antipasti, barbeque, brânzeturi, legume, paste, porc, pui, ragu, salate, terine, vită
Alcool: 15%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Cel mai cunoscut pentru rolul său principal în vinurile Barbera d’Alba și Barbera d’Asti din Piemont, Barbera este un soi de struguri din nordul Italiei care produce vinuri roșii proaspete, cu corp ușor, cu taninuri scăzute. Alături de Nebbiolo și Dolcetto, este sinonim cu Piemont, deși acest soi de struguri de vin cu coajă închisă la culoare se găsește în mai multe regiuni viticole italiene, inclusiv în Piemontul său natal, Emilia-Romagna, Puglia, Campania și chiar în regiunile insulare, Sicilia și Sardinia. La începutul secolului al XXI-lea, a fost al treilea struguri de vin roșu cel mai des plantat din Italia, după Sangiovese și Montepulciano (deși de atunci a fost depășit de internaționalistul francez Merlot și de profund și aromat Primitivo din sudul Italiei. Cu toate acestea, Barbera rămâne populară pentru producerea de vinuri roșii pline de culoare, fructate, cu corp ușor până la mediu, cu taninuri scăzute și aciditate ridicată. Într-adevăr, profilul său de tanin moale îl deosebește de Nebbiolo, omologul său piemontez mai prestigios și foarte tanic. Ca atare, Barbera se întâlnește atât în vinuri de amestec, cât și în soiuri – acestea din urmă devin din ce în ce mai frecvente pe măsură ce Italia își continuă mișcarea către etichetarea soiurilor.

Produse din aceeași categorie