Vietti Barbaresco Masseria

410,00 lei

Producător: Vietti
Origine: Piemonte, Italia
Soi struguri: Nebbiolo

Loading...
Descriere

Cu tanini fermi, copți, aciditate crocantă și structură feminină și rotundă, acest Vietti Barbaresco Masseria arată o finețe incredibilă, cu echilibru excelent, integrare și un final lung și persistent.

An: 2015
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: vânat, vită
Alcool: 14 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Nebbiolo este soiul de struguri superstar din spatele vinurilor roșii de cea mai înaltă calitate din nord-vestul Piemontului din Italia și, în special, roșii amețitoare și puternice din Barolo și Barbaresco. Vinurile Nebbiolo sunt adesea parfumate distinct, cu o aromă descrisă ca „gudron și trandafiri”; împreună cu un corp moderat; coloană vertebrală puternică, tanică; și aciditate ridicată, proaspătă. Exemplele de top sunt mult râvnite și pot impune prețuri mari. Pe cerul gurii, Nebbiolo este mediu, dar bogat, cu niveluri de alcool relativ ridicate. Alături de culoarea și aroma caracteristică, elementul final de semnătură al lui Nebbiolo este profilul său de tanin ridicat și uscat, împreună cu nivelurile ridicate de aciditate de împrospătare. Această „structură” înseamnă că vinurile Nebbiolo bine făcute pot îmbătrâni zeci de ani (uneori fiind aproape inabordabile în tinerețe).

Informații suplimentare
Despre cramă

Povestea cramei Vietti își are originile în secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, începe să comercializeze propriile vinuri îmbuteliate abia la începutul secolului al XX-lea. Începând cu anul 1919, Mario Vietti produce primele vinuri care îi poartă numele și vinde cea mai mare parte din producție în Italia. Cea mai importantă realizare a sa a fost transformarea fermei familiei, destinată mai multor activități, într-o fermă viticolă. Apoi, începând cu 1952, Alfredo Currado (soțul Lucianei Vietti) continuă să producă vinuri de înaltă calitate, atât din recolta proprie, cât și din struguri cumpărați. Vietti a devenit unul dintre producătorii de top din Piemont și a fost printre primii care au exportat produsele proprii pe piața din SUA. Alfredo a fost un pionier al selecției și vinificării de struguri dintr-o podgorie unică (Brunate, Rocche sau Villero). La momentul respectiv, acest concept a părut a fi radical, dar astăzi, toți producătorii de Barolo și Barbaresco oferă vinuri din podgorie unică sau care dețin titlul de „cru”. Având în proprietate 35 de hectare de viță de vie, Vietti se așteaptă nu doar să crească producția, ci să aibă și un control mai bun asupra podgoriilor și să îmbunătățească în mod constant calitatea produselor sale.