Val D’Oca Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco Superiore Brut

78,00 lei

Producător: Val D’Oca
Origine: Veneto, Italia
Soi struguri: Glera

Loading...
Descriere

Pe dealurile abrupte din San Pietro di Barbozza se coc ciorchinii aurii care, după ce sunt culesi manual, sunt prelucrați și dau viață acestui vin spumant brut, Val D’Oca Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco Superiore.

An: poate varia
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: aperitive, feluri principale de bază de pește sau fructe de mare, risotto cu fructe de mare, supe creme de legume
Alcool: 11.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Glera este un sinonim de lungă durată al strugurilor Prosecco din nordul Italiei și numele sub care este acum cunoscut oficial. Acest soi cu piele verde a fost cultivat de sute de ani în regiunile Veneto și Friuli, cele mai faimoase în producerea vinurilor spumante Prosecco. Schimbarea numelui Prosecco-Glera a avut loc în 2009, când Conegliano-Valdobbiadene Prosecco a fost promovat la statutul complet DOCG (cel mai înalt nivel de calitate a vinului italian). În lumina acestei promovări, s-a decis ca denumirea Prosecco să fie rezervată exclusiv vinurilor acoperite de titlurile oficiale de denumire Prosecco ale Italiei și să nu fie folosită pentru soiul de struguri. Glera este un strugure foarte productiv care se coace târziu în sezon. Are o aciditate ridicată și un palat destul de neutru, făcându-l ideal pentru producția de vin spumant. Profilul aromatic al lui Glera este caracterizat de piersici albe, cu o notă ocazională de săpun. Vinul are corp ușor și are un conținut scăzut de alcool (8,5% este ABV minim permis pentru vinurile Prosecco), sugerându-l ca o băutură răcoritoare de vară sau ca aperitiv. În afara Italiei, Glera este cultivată în Slovenia și Australia, în special în Valea Regelui.

Informații suplimentare
Despre cramă

Cantina Produttori di Valdobbiadene reprezintă povestea unei întreprinderi comune, o adevărată inițiativă socială născută în 1952, datorită voinței a 129 de membri fondatori, fermieri din Italia postbelică, animați de dorința de a reconstrui teritoriul și economia locală, marcat de rănile devastatoare ale celui de-al Doilea Război Mondial. Acei 129 de membri fondatori au decis, împreună, să-și unească forțele pentru a da viață intuiției strălucitoare care întruchipa atunci ca și acum spiritul puternic de cooperare care unește astăzi 600 de membri viticultori. Nașterea cramei, pe lângă faptul că reprezintă o oportunitate importantă de renaștere pentru vinificatorii individuali asociați în perioada imediat postbelică, pune și bazele dezvoltării și afirmării calității vinului Valdobbiadene. Dezvoltarea economică este constantă, precum aderarea continuă a noilor parteneri, antreprenori ai pământului care înțeleg importanța împărtășirii obiectivelor și resurselor pentru o creștere sănătoasă și durabilă, care să împartă sarcinile și succesele în mod egal, creând un model virtuos de afaceri responsabil social, și anticipând cu mai bine de jumătate de secol tendințele aflate în prezent puternic pe piața muncii și în modelele de a face afaceri. Asta, datorită ADN-ului profund agricol. Astăzi crama are peste 600 de membri care sunt obligați să-si dea întreaga producție întinsă pe 1000 de hectare de teren agricol. Remunerarea pentru strugurii conferite variază în funcție de calitatea/originea diferită a strugurilor și, prin regulament intern, întreaga recoltare a strugurilor destinati DOCG și DOC trebuie făcută manual. Cantina Produttori di Valdobbiadene este, de asemenea, unul dintre membrii fondatori ai Consorțiului pentru Protecția Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Împărțirea resurselor a permis un efort constant în timp de îmbunătățire continuă a calității strugurilor, sporit și mai mult de o mentalitate antreprenorială atentă care a reușit să doteze crama cu tehnologii de ultimă oră. Numărul tot mai mare de asociați a permis cramei, rămânând în același timp fidelă respectării calității înalte a produsului și cerințelor stricte ale consumatorului, o producție din ce în ce mai mare de sticle.