Descriere
Pe dealurile abrupte din San Pietro di Barbozza se coc ciorchinii aurii care, după ce sunt culesi manual, sunt prelucrați și dau viață acestui vin spumant brut, Val D’Oca Rive di San Pietro di Barbozza Prosecco Superiore.
An: poate varia
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: aperitive, feluri principale de bază de pește sau fructe de mare, risotto cu fructe de mare, supe creme de legume
Alcool: 11.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!
Glera este un sinonim de lungă durată al strugurilor Prosecco din nordul Italiei și numele sub care este acum cunoscut oficial. Acest soi cu piele verde a fost cultivat de sute de ani în regiunile Veneto și Friuli, cele mai faimoase în producerea vinurilor spumante Prosecco. Schimbarea numelui Prosecco-Glera a avut loc în 2009, când Conegliano-Valdobbiadene Prosecco a fost promovat la statutul complet DOCG (cel mai înalt nivel de calitate a vinului italian). În lumina acestei promovări, s-a decis ca denumirea Prosecco să fie rezervată exclusiv vinurilor acoperite de titlurile oficiale de denumire Prosecco ale Italiei și să nu fie folosită pentru soiul de struguri. Glera este un strugure foarte productiv care se coace târziu în sezon. Are o aciditate ridicată și un palat destul de neutru, făcându-l ideal pentru producția de vin spumant. Profilul aromatic al lui Glera este caracterizat de piersici albe, cu o notă ocazională de săpun. Vinul are corp ușor și are un conținut scăzut de alcool (8,5% este ABV minim permis pentru vinurile Prosecco), sugerându-l ca o băutură răcoritoare de vară sau ca aperitiv. În afara Italiei, Glera este cultivată în Slovenia și Australia, în special în Valea Regelui.