Descriere
Tsantali Rapsani Reserve este un vin cu un mare potențial de îmbătrânire care evoluează în profunzimea caracterului său. Are un gust rotund și bogat, cu aciditate echilibrată și taninuri persistente.
An: 2016
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: legume la grătar, pește, carne roșie și albă, crustacee, salamuri uscate, brânzeturi maturate
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Xinomavro (sau Xynomavro) este un soi de struguri cu coajă închisă la culoare, plantat pe scară largă în nordul Greciei. De asemenea, este cultivat într-o măsură mai mică, în Republica Macedonia de Nord. Soiul este foarte apreciat în Grecia sa natală drept cel mai bun vin roșu pe care țara îl are de oferit. Cu taninul și aciditatea ridicate caracteristice, Xinomavro este structural unul dintre cele mai mari vinuri roșii din Mediterana și, într-adevăr, din Europa. Vinurile Xinomavro pot îmbătrâni cu grație mulți ani. Caracteristicile clasice ale aromei includ prune uscate, căpșuni și roșii uscate.
Krassato este un soi de struguri cu coajă închisă, cultivat exclusiv în Thessalia, Grecia. Este adesea folosit ca agent de amestec pentru vinurile din Rapsani, la poalele Muntelui Olimp, alături de Stavroto și Xinomavro. Chiar și în Grecia sa natală, Krassato nu este cultivat pe scară largă și rareori – dacă vreodată – apare ca un vin de soi. Krassato are de obicei doar acid și taninuri moderate, dar dă alcool și culoare ridicate vinurilor, ceea ce îl face o alegere bună pentru amestecare. Fructele de pădure negre și pielea sunt aromele cel mai frecvent atribuite lui Krassato. Vinurile pot fi învechite în butoaie de stejar și, de obicei, pot beneficia de depozitare.
Stavroto este un soi de struguri cu coajă închisă, cultivat exclusiv în Thessalia, Grecia. Strugurii sunt folosiți ca agent de amestec pentru vinul Rapsani, produs la poalele Muntelui Olimp. Împreună cu Krassato și Xinomavro, Stavroto este un ingredient obligatoriu al vinului care poartă denumirea Rapsani pe etichetă. Culoarea roșu-rubinie a vinurilor Rapsani este atribuită lui Stavroto și are capacitatea de a înmuia Xynomavro-ul mai robust. Chiar și în Grecia sa natală, Stavroto nu este cultivat pe scară largă și apare rareori ca vin de soi. Ca și Xynomavro, Stavroto este un soi cu maturare târzie, care este susceptibil la mucegai.