Tenuta di Trinoro Le Cupole Toscana

Loading...

198,00 lei

Producător: Tenuta di Trinoro
Origine: Toscana, Italia
Soi struguri: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

Loading...

Descriere

Fermentat în tancuri de oțel și învechit în baricuri de stejar și recipiente din ciment de la unul până la trei ani, Tenuta di Trinoro Le Cupole este catifelat și accesibil. Acest vin se exprimă cu exuberanță, cu arome pline de fructe cărnoase, strălucitoare, taninuri extrase și culoare bogată.

An: 2017
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, brânzeturi, miel, paste, risotto, vânat, vită
Alcool: 14 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Merlot este renumit pentru că este un vin roșu ușor de băut, care este de obicei moale și elegant. Din acest motiv, este plantat pe scară largă în întreaga lume și este unul dintre cele mai populare vinuri roșii. Merlot este excelent ca băutură de sine stătătoare și se asortează bine cu o mare varietate de alimente. Este considerat un vin roșu de început excelent pentru oricine nu și-a dezvoltat încă un gust pentru vinurile roșii.
Legenda spune că strugurele Merlot a fost numit după o mierlă indigenă care a fost văzută sărbătorind cu strugurii negri copți. Cuvântul francez pentru mierlă este „Merle” (merlau în dialectul occitan al regiunii), așa că se pare că există cu siguranță o legătură între mierlă și strugure negru.

Pentru majoritatea iubitorilor de vin roșu, Cabernet Sauvignon este iubit pentru eleganța sa sofisticată și aromele sale generoase. Caracteristicile Cabernet Sauvignon ale taninurilor robuste care îi susțin structura corpolentă și buchetul plin de viață și fructat fac din acest soi de vin un câștigător de fiecare dată. Este cunoscut pentru culoarea roșu intens și pentru conținutul de alcool impresionant de mare. Îți seduce toate simțurile, iar gama de arome asigură că acest vin roșu nu este niciodată uitat.

Cabernet Franc este un vin roșu care este făcut din unul dintre cele mai mari soiuri de struguri negri din lume. Acest vin poate fi realizat ca vin monovarietal, dar este foarte des folosit în cupaje. Este favorizat pentru amestecare deoarece aduce un parfum ușor și finețe delicată soiurilor de struguri mai puternice. Adesea confundat cu Cabernet Sauvignon, este legat de acel soi de struguri, dar este membrul mai moale și mai accesibil al familiei.
Caracteristicile unice Cabernet Franc fac din acesta un vin roșu interesant, chiar dacă ușor subestimat. În primul rând, este remarcat pentru că este o viță de vie rezistentă, care poate prospera într-o gamă largă de climate – de la rece la cele mai calde. Nu este prea solicitant când vine vorba de solul în care va crește, făcând astfel posibilă producerea în multe țări diferite din lume.

Petit Verdot este un soi de struguri de vin roșu ale cărui boabe mici, cu coajă groasă sunt apreciate pentru profunzimea lor de culoare. În mod tradițional, soiul a jucat un rol mic în amestecurile clasice de Bordeaux. Cu toate acestea, soiul Petit Verdot a apărut acum în multe regiuni din sudul Europei, Americi și Australia. Petit Verdot are un văr mai puțin cunoscut, dar cu boabe mai mari, Gros Verdot. Verdot se traduce aproximativ prin „cel verde” și reflectă tendința soiului de a fi sub coacere. Prin urmare, în anotimpurile răcoroase vița de vie Petit Verdot produce ciorchini pătați cu fructe de pădure verzi, necoapte. Vinurile Petit Verdot tind să aibă un aspect dens, violet-negru, datorită nivelurilor ridicate de antociani din coajele groase ale boabelor. Au, de asemenea, niveluri ridicate de tanin, datorită fructelor mici care creează un raport ridicat de piele și semințe față de suc. Anii 1960 au marcat începutul unui nou capitol în istoria lui Petit Verdot. În Bordeaux, căminul tradițional al soiului, multe porțiuni de viță de vie Petit Verdot au fost smulse, pentru a fi înlocuite cu soiuri mai sigure, mai la modă. Preferințele consumatorilor de vin (în special în SUA) se schimbau, în favoarea Merlotului plin și fructat și a Cabernet Sauvignon regal și structurat.

Informații suplimentare

Despre cramă

Tenuta di Trinoro a fost fondată în 1992 de Andrea Franchetti, descendent al unei familii bogate din Veneția (stră-străbunicul său, Giorgio Franchetti, a fost proprietarul faimosului palat Ca d’Oro din Veneția). Înainte de 1992, Andrea Franchetti a locuit în Bordeaux, unde a învățat arta vinificării de la bunii săi prieteni Jean Luc Thunevin de la Château Valandraud și Peter Sissek de la Domino de Pingus. Andrea Franchetti și-a luat inspirația din Bordeaux, și într-adevăr, plantațiile lui dense și joase amintesc mai degrabă de Saint Emilion și Pomerol, decât de restul Toscanei. Crama este situată la marginea satului Sarteano, în sud-estul Toscanei. Această zonă are un microclimat foarte special și un sol unic, compus din argilă, nisip și calcar, nu foarte diferit de ceea ce știa Franchetti din Bordeaux. Tenuta di Trinoro este situată la o altitudine de 500-700 de metri deasupra nivelului mării și este protejată de mare și de Muntele Amiata. Această podgorie este specială prin faptul că Andrea culege în continuare manual, parcelă cu parcelă, așteptând ca strugurii să se coacă exact cât trebuie, amânând culesul până în luna noiembrie. La Tenuta di Trinoro, Franchetti a plantat soiurile de struguri din Bordeaux, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Petit Verdot, iar rezultatul este o serie de vinuri spectaculoase, care au încântat întreaga lume a vinului, inclusiv pe Robert Parker. Încă de început, vinurile lui Andrea au fost percepute drept „vinuri-cult”, datorită cantității mici în care erau produse, calității extrem de ridicate și ținutei impunătoare.

Produse din aceeași categorie