Château de Saint Cosme Les Deux Albion

Loading...

110,00 lei

Producător: Château de Saint Cosme
Origine: Principauté d’Orange, Franța
Soi struguri: Viognier, Marsanne, Picpoul, Clairette, Ugni blanc, Bourboulenc

Loading...

Descriere

Despre Château de Saint Cosme Les Deux Albion vinificatorii săi consideră că atunci când vrei să produci un vin bun, nu trebuie cruțat niciun efort pentru a-ți maximiza șansele de a-l obține. Astfel, tehnicile folosite pentru a face acest vin sunt asemănătoare cu cele ale unui „grand cru”: strugurii sunt culeși manual, iar apoi presați lent, asemenea celor pentru șampanie, ca mai apoi să fie lăsați să fermenteze în butoaie mici.

An: 2018
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: biban de mare la grătar, fript, caise uscate, brioșe, bezele
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Viognier este un soi de struguri albi, renumit pentru că oferă vinuri aromatice, texturate, cu arome pronunțate de fructe cu sâmburi. Provine din regiunea Rhône de Nord a Franței, unde prosperă pe pantele abrupte ale regiunii Condrieu.
Viognier este folosit pentru a produce un vin alb rotunjit, ocazional învechit în stejar, cu o intensitate aromatică pronunțată. Este versatil și fantastic pentru orice ocazie. Deoarece este mediu spre plin și elegant, Viognier poate fi savurat la orice tip de eveniment.

Marsanne este un soi de struguri de vin alb din Valea Ronului, poate cel mai cunoscut pentru rolul său în celebrele sortimentele albe de la Hermitage. Se găsește și în Savoia și Elveția, unde este cunoscut sub numele de Ermitage, și a fost adoptat cu căldură ca o curiozitate de specialitate atât în Australia, cât și în Statele Unite – în special în California și Washington.
Vinul Marsanne posedă în general greutate și structură bună, dar adesea îi lipsește orice profunzime de parfum și aromă. Aceasta explică tradiția de lungă durată din Valea Ronului de a amesteca soiul cu verișoara sa mai aromată Roussanne și asocierea mai internațională cu Viognier.

Picpoul (cunoscut și ca Piquepoul) este un soi străvechi de struguri de vin alb din regiunea tradițională și prolifică Languedoc-Roussillon din sudul Franței. Numele Pique-poul se traduce literal prin „înțepă buza” și este o referire la aciditatea delicioasă a strugurilor. Cea mai faimoasă încarnare a lui Picpoul este în vinurile albe din AOC Picpoul de Pinet, care îi poartă numele. Capacitatea soiului de a-și păstra aciditatea chiar și într-un climat cald, mediteranean, îl face alegerea perfectă pentru regiune, producând vinuri albe, pline de corp, cu arome de plante și citrice. Picpoul a fost în mod tradițional amestecat cu un alt soi obscur din Languedoc, Clairette. Împreună, acești doi struguri acidulați au format baza picardinului alb, din care milioane de litri erau, pe vremuri, transportați către nord, la Paris, în fiecare an, de-a lungul rețelei impresionante de canale a Franței.
Clairette este un soi de struguri de culoare deschisă care crește în sudul Franței. A fost cândva larg răspândit, dar gusturile și tendințele mereu în schimbare din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea au văzut acest struguri înlocuit cu soiuri de calitate superioară. Cu toate acestea, există încă câteva fortărețe Clairette în Valea Ronului și în Languedoc, unde se produce vinuri proaspete, spumante și vinuri liniste ușoare și ușor de băut.
Vinurile de soi Clairette sunt cel mai adesea spumante. O cantitate mare de plantații poate fi găsită în Valea Ronului central, lângă Montelimar, și se încadrează sub denumirea Clairette de Die, care se presupune că anteced vinurile spumante din Champagne. Unele dintre vinurile produse sub această denumire trebuie să fie 100% Clairette, dar cele etichetate ca Tradition (fostă Methode Ancestrale) trebuie să fie în schimb 75% Muscat Blanc a Petits Grains. Denumirile Coteaux de Die și Cremant de Die permit, de asemenea, utilizarea Clairette în proporții diferite.

Trebbiano este un nume aplicat unui grup larg, uneori fără legătură, de soiuri de struguri de vin alb originare din Italia și care cuprinde Ugni Blanc din Franța, renumit pentru rolul său în producția de coniac. În timp ce strugurii provin din Italia, în 2010 existau aproximativ 90.000 de hectare de viță de vie în Franța – peste dublu față de totalul italian. O mare parte din suprafața viticolă franceză este concentrată în regiunea Cognac și părțile înconjurătoare din sud-vestul Franței. Se crede că Trebbiano Toscano a fost introdus în Franța în timpul secolului al XIV-lea, când curtea papală s-a mutat de la Roma la Avignon, în valea sudică a Ronului. În secolele al XV-lea și al XVI-lea, soiul a fost folosit în diferite părți din sud-estul Franței, sub numele de Ugni Blanc. Acum se găsește rar în oricare dintre regiunile viticole mediteraneene ale Franței.
Ugni Blanc se potrivește extrem de bine nevoilor producătorilor de coniac și țuică de Armagnac, care au nevoie de aciditate ridicată, zahăr scăzut și rezistență bună la boli. Zaharuri scăzute înseamnă niveluri scăzute de alcool în vinurile de bază, ceea ce le permite să fie distilate mai mult timp înainte de a-și atinge tăria alcoolică dorită. Cu cât vinurile de bază sunt distilate mai mult, cu atât spirtul rezultat este mai pur.

Bourboulenc este un soi străvechi de struguri de vin alb cultivat în principal în sudul Franței. Deși este plantat pe scară largă, este folosit mai ales ca soi de struguri de amestec în diferite denumiri din Languedoc, Provence și Rhône. Pe cont propriu, Bourboulenc face vinuri cu tonuri de citrice și poate afișa o notă de complexitate afumată, picantă. Bourboulenc se limitează în mare parte la părțile de sud ale Franței, unde este permis în vinurile albe ale unei game largi de denumiri, inclusiv Châteauneuf-du-Pape, Bandol, Corbières, La Clape și Minervois. Cei mai des întâlniți parteneri de amestec sunt Grenache Blanc și Clairette, împreună cu o serie de alte soiuri de struguri mai puțin cunoscute.

Informații suplimentare

Despre cramă

Podgoria Chateau de Saint Cosme este una deosebită, ea păstrând încă intacte cuvele de fermentație tăiate în piatră de către strămoșii galo-romani. Actualii proprietari au cumpărat proprietatea în 1490 și de atunci 15 generații de producători de vin și-au lăsat amprenta asupra sa. La Chateau de Saint Cosme nu se utilizează îngrășăminte chimice, pesticide sau produse de sinteză pentru a păstra dinamica și echilibrul ecosistemului și ale solului. Vinurile Chateau de Saint Cosme sunt caracterizate prin gustul proaspăt, echilibrat și fin, un rezultat al amplasării plantației de viță de vie la intersecția a două falii geologice, într-un microclimat friguros. Comerțul cu vinuri a fost creat în 1997 din dorința proprietarului de a face lucrurile ca pe vremuri, cu respect față de natură, de a crea vinuri care să exprime personalitatea terroir-ului, vinuri curate care să poată îmbătrâni păstrându-și gustul nobil.

Produse din aceeași categorie