Château de Saint Cosme Gigondas Le Claux

Loading...

600,00 lei

Producător: Château de Saint Cosme
Origine: Gigondas, Franța
Soi struguri: Grenache

Loading...

Descriere

Château de Saint Cosme Gigondas Le Claux este expresia perfectă a solului din Le Claux, cu notele sale de creozot, camfor, trufe, mure. Este îmbuteliat nefiltrat, după ce este maturat în butoaie de stejar, pentru cel puțin 12 luni. Vinificatorul recomandă ca acest sortiment să fie băut abia după 10 ani de îmbătrânire în sticlă.

An: 2018
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: carne la grătar sau înăbușită, precum vită, vițel, porc, pui și vânat, legume la grătar, preparate asiatice puțin picante
Alcool: 14.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Grenache (Garnacha) este un soi de struguri roșii cultivat pe scară largă în Franța, Spania, Australia și Statele Unite. Este deosebit de versatil atât în podgorie, cât și în cramă, ceea ce poate explica de ce este unul dintre cei mai răspândiți struguri din lume. Grenache este numele francez (și cel mai recunoscut la nivel internațional) pentru struguri, dar are o serie de sinonime. În multe zone, cum ar fi Ronul de Sud și Valea Barossa, se poate obține Grenache foarte copt, suculent și fructat. Prin urmare, este adesea amestecat cu alte soiuri care contribuie la aciditate, un profil diferit de tanin, culoare și complexitate aromatică. Acesta este un element cheie în proeminența amestecurilor roșii din Rhône de Sud și a amestecurilor „GSM” în Australia și în alte părți, combinând Grenache, Syrah și Mourvèdre. Produs ca vin de soi, Grenache prezintă arome bogate, picante, de fructe de pădure, în special de zmeură. Unii degustători notează frunza de roșii ca o aromă care apare de obicei. Vinurile din regiunile foarte fierbinți pot avea cu siguranță o căldură corespunzătoare și caractere de fructe gătite. În amestecurile „GSM”, notele de ardei ale Syrah pot fi uneori proeminente.

Informații suplimentare

Despre cramă

Podgoria Chateau de Saint Cosme este una deosebită, ea păstrând încă intacte cuvele de fermentație tăiate în piatră de către strămoșii galo-romani. Actualii proprietari au cumpărat proprietatea în 1490 și de atunci 15 generații de producători de vin și-au lăsat amprenta asupra sa. La Chateau de Saint Cosme nu se utilizează îngrășăminte chimice, pesticide sau produse de sinteză pentru a păstra dinamica și echilibrul ecosistemului și ale solului. Vinurile Chateau de Saint Cosme sunt caracterizate prin gustul proaspăt, echilibrat și fin, un rezultat al amplasării plantației de viță de vie la intersecția a două falii geologice, într-un microclimat friguros. Comerțul cu vinuri a fost creat în 1997 din dorința proprietarului de a face lucrurile ca pe vremuri, cu respect față de natură, de a crea vinuri care să exprime personalitatea terroir-ului, vinuri curate care să poată îmbătrâni păstrându-și gustul nobil.

Produse din aceeași categorie