Château de Saint Cosme Crozes – Hermitage

160,00 lei

Producător: Château de Saint Cosme
Origine: Crozes Hermitage, Franța
Soi struguri: Serine

Loading...
Descriere

Château de Saint Cosme Crozes – Hermitage este caracterizat de o profunzime deosebită a gustului, marcată de un corp mediu și tanini fini. Maturarea în butoaie de stejar contribuie la buchetul complex, aducând în prim plan note de bacon afumat, mure, piper alb și tămâie.

An: 2019
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: preparate din carne de porc, miel, vită, gâscă, supă de ceapă
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Serine este apelativul străvechi (folosit în Franța) al soiului de struguri Syrah sau Shiraz. Îndrăzneala și picanteria sunt principalele caracteristici ale Syrah. Acest vin roșu corpolent este plin de cele mai delicioase arome de fructe coapte, fum și piper negru, pentru a numi câteva. Există mici variații ale intensității și texturii în funcție de locul în care au crescut strugurii și de vinul produs, dar, per total, te poți aștepta la o degustare plină de diferite arome. Syrah se numește Shiraz în unele țări din Lumea Nouă, dar în esență vei primi în continuare același soi de vin roșu.

Informații suplimentare
Despre cramă

Podgoria Chateau de Saint Cosme este una deosebită, ea păstrând încă intacte cuvele de fermentație tăiate în piatră de către strămoșii galo-romani. Actualii proprietari au cumpărat proprietatea în 1490 și de atunci 15 generații de producători de vin și-au lăsat amprenta asupra sa. La Chateau de Saint Cosme nu se utilizează îngrășăminte chimice, pesticide sau produse de sinteză pentru a păstra dinamica și echilibrul ecosistemului și ale solului. Vinurile Chateau de Saint Cosme sunt caracterizate prin gustul proaspăt, echilibrat și fin, un rezultat al amplasării plantației de viță de vie la intersecția a două falii geologice, într-un microclimat friguros. Comerțul cu vinuri a fost creat în 1997 din dorința proprietarului de a face lucrurile ca pe vremuri, cu respect față de natură, de a crea vinuri care să exprime personalitatea terroir-ului, vinuri curate care să poată îmbătrâni păstrându-și gustul nobil.