Renato Ratti Barolo Marcenasco

Loading...

355,00 lei

Producător: Renato Ratti
Origine: Piemonte, Italia
Soi struguri: Nebbiolo

Loading...

Descriere

Nobil și generos, gloria vechiului Piemont, un vin potrivit pentru învechire îndelungată, Renato Ratti Barolo Marcenasco este stăpânul absolut al mesei. Cucerește palatul cu convingerea de forță, armonie și plenitudine și își menține stăpânirea îndelung.

An: 2015
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, brânzeturi maturate, carne albă, charcuterie, miel, trufe, vânat, vită
Alcool: 14 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Nebbiolo este soiul de struguri superstar din spatele vinurilor roșii de cea mai înaltă calitate din nord-vestul Piemontului din Italia și, în special, roșii amețitoare și puternice din Barolo și Barbaresco. Vinurile Nebbiolo sunt adesea parfumate distinct, cu o aromă descrisă ca „gudron și trandafiri”; împreună cu un corp moderat; coloană vertebrală puternică, tanică; și aciditate ridicată, proaspătă. Exemplele de top sunt mult râvnite și pot impune prețuri mari. Pe cerul gurii, Nebbiolo este mediu, dar bogat, cu niveluri de alcool relativ ridicate. Alături de culoarea și aroma caracteristică, elementul final de semnătură al lui Nebbiolo este profilul său de tanin ridicat și uscat, împreună cu nivelurile ridicate de aciditate de împrospătare. Această „structură” înseamnă că vinurile Nebbiolo bine făcute pot îmbătrâni zeci de ani (uneori fiind aproape inabordabile în tinerețe).

Informații suplimentare

Despre cramă

Crama Renato Ratti a fost clădită pe convingerea familiei că măreția vinului Barolo stă în podgoriile din zona Barolo și subzona La Morra. Renato Ratti a achiziționat prima sa podgorie în 1965, în satul La Morra, cunoscut pentru vinurile roșii elegante produse aici din soiul de struguri Nebbiolo. Ratti a fost printre primii producători care au vinificat Barolo dintr-o podgorie unică, în anii 1960, și a creat prima hartă detaliată cu podgoriile de top din regiune, în anii 1970. Începând cu 1988, crama a fost condusă de Pietro Ratti, reprezentantul celei de-a doua generații, care a supravegheat construirea unei noi crame gravitaționale în 2005. Astăzi, din cele 40 de hectare de viță de vie, Renato Ratti produce aproximativ 150.000 de sticle de vin, cu denumirile tradiționale ale regiunii: Barolo, Nebbiolo d’Alba, Barbera d’Alba și Dolcetto d’Alba. Cele mai cunoscute podgorii ale lor sunt Marcenasco – locul unde Renato a creat primul vin dintr-o podgorie unică din Barolo în 1965 – și cele două podgorii din care se produc astăzi vinurile Barolo, aclamate la nivel internațional: Conca – situată într-una dintre cele mai vechi subzone din Barolo, unde calugării benedictini făceau vin încă din secolul al XII-lea – și Rocche dell’Annunziata – considerat a fi unul dintre cele mai importante locuri din Barolo.

Produse din aceeași categorie