Descriere
Creat să impresioneze de la primul contact, acest Rasova Nud Rosé nu face niciun fel de concesie în privința modului în care își etalează “nurii” aromatici! Mizează pe “culoarea” și suculența tentelor de fructi roșii coapte, pe eleganța tonurilor florale, pe precizia citrică a impresiilor de coajă de portocală, dar și pe o notă “jucaușă” de bubble-gum.
An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: fructe de mare, legume, pește, sufleuri
Alcool: 12.9 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Originar din regiunea Burgundia din Franța, Pinot Noir este un soi de struguri negri folosit la producerea vinului Pinot Noir. Caracteristicile Pinot Noir de finețe, potențial de îmbătrânire și farmec evaziv l-au făcut unul dintre cele mai populare și căutate vinuri din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe vinuri, deoarece este notoriu dificil de cultivat și foarte deosebit în ceea ce privește terroir-ul și climatul în care acest struguri va înflori.
Fetească Neagră este un soi cultivat pe meleagurile României și Republicii Moldova din cele mai vechi timpuri. În prezent, se poate regăsi și în podgoriile din alte țări, cum ar fi Rusia, Ungaria sau Germania.
Vinurile realizate din acest soi au o tentă rubinie și arome spectaculoase, de fructe de pădure, vișine, prune uscate, stafide negre și note condimentate, amintind de scorțișoară, piper, ienibahar sau vanilie. Sortimentele au un bun potențial de învechire, devenind mai bogate, însă fine, delicate.
Îndrăzneala și picanteria sunt principalele caracteristici ale Syrah. Acest vin roșu corpolent este plin de cele mai delicioase arome de fructe coapte, fum și piper negru, pentru a numi câteva. Există mici variații ale intensității și texturii în funcție de locul în care au crescut strugurii și de vinul produs, dar, per total, te poți aștepta la o degustare plină de diferite arome. Syrah se numește Shiraz în unele țări din Lumea Nouă, dar în esență vei primi în continuare același soi de vin roșu.
Soiul Mamaia, un soi de struguri mai nou omologat în 1991 la SCDVV Murfaltar se caracterizează prin acumulări mari de zaharuri (210 – 230 g/l), aciditate medie şi intensitate colorantă bună. Soiul Mamaia conduce la un vin aromat, catifelat, plin, cu un gust ușor picant, lăsând impresia de mirodenii.