Descriere
Pieve Santa Restituta Sugarille Brunello di Montalcino este un vin cu o expresie personală și puternică. Provine din podgoria Sugarille, ce are o poziție optimă, având caracteristicile unui sol argilo-calcaros cu expunere spre sud ușor înclinată. Are o culoare roșu rubiniu cu un buchet bogat, caracterizat prin arome complexe de fructe coapte (prune și cireșe sălbatice), violete și note de cuișoare și tutun. Gustul are o structură fină și elegantă, cu tanini bine integrati. Acest vin este în mod normal mai auster în tinerețe datorită unei structuri taninice mai solide.
An: 2008
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, vită, brânzeturi, vânat, miel, paste
Alcool: 15%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Sangiovese a fost cultivat în centrul Italiei de generații, deși cercetările recente ale viței de vie sugerează că soiul nu este atât de vechi cum se credea cândva. Calitatea vinului Sangiovese poate fi notoriu variabilă. Dar, în anii 1980, tehnicile de vinificație îmbunătățite drastic au văzut o schimbare semnificativă către versiuni mai orientate spre calitate. Sangiovese este în general apreciat pentru structura sa acidă, taninurile ferme, caracterele savuroase și aromele de cireșe negre. În Toscana, Sangiovese este singurul soi de struguri permis în prestigiosul Brunello di Montalcino DOCG și oferă coloana vertebrală pentru Vino Nobile di Montepulciano și vinurile populare din Chianti, unde trebuie să reprezinte 80% din amestec. Sangiovese este plantat pe scară largă în Lazio, Umbria, Marche (toate care se învecinează cu Toscana) și Corsica. Pe aceasta din urmă, soiul este cunoscut sub numele de Nielluccio și are o caracteristică distinctă de maquis, care îl deosebește oarecum de alte Sangiovese. (Maquis este tufișul care acoperă insula și include arbuști precum salvie, ienupăr, pădure, stejar și mirt.) Este, de asemenea, foarte proeminent în Romagna ale cărei vinuri au fost adesea descrise ca fiind inferioare, datorită diferențelor clonale față de Sangiovese toscan.