Pieve Santa Restituta Rennina Brunello di Montalcino 2016

Loading...

865,00 lei

Producător: Pieve Santa Restituta
Origine: Toscana, Italia
Soi struguri: Sangiovese

Loading...

Descriere

Pieve Santa Restituta Rennina Brunello di Montalcino își ia numele de la vechiul nume roman al moșiei care însemna literal „ferme de stat”. Are o culoare roșu rubiniu intens cu reflexe granat, în timp ce nasul emană arome fructate ample de mure, prune uscate pe un fundal de cacao și cafea. Gustativ, este catifelat, cu tanini moi care îl fac un vin de o mare eleganță.

An: 2016
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, vită, brânzeturi, vânat, miel, paste
Alcool: 14.5%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Sangiovese a fost cultivat în centrul Italiei de generații, deși cercetările recente ale viței de vie sugerează că soiul nu este atât de vechi cum se credea cândva. Calitatea vinului Sangiovese poate fi notoriu variabilă. Dar, în anii 1980, tehnicile de vinificație îmbunătățite drastic au văzut o schimbare semnificativă către versiuni mai orientate spre calitate. Sangiovese este în general apreciat pentru structura sa acidă, taninurile ferme, caracterele savuroase și aromele de cireșe negre. În Toscana, Sangiovese este singurul soi de struguri permis în prestigiosul Brunello di Montalcino DOCG și oferă coloana vertebrală pentru Vino Nobile di Montepulciano și vinurile populare din Chianti, unde trebuie să reprezinte 80% din amestec. Sangiovese este plantat pe scară largă în Lazio, Umbria, Marche (toate care se învecinează cu Toscana) și Corsica. Pe aceasta din urmă, soiul este cunoscut sub numele de Nielluccio și are o caracteristică distinctă de maquis, care îl deosebește oarecum de alte Sangiovese. (Maquis este tufișul care acoperă insula și include arbuști precum salvie, ienupăr, pădure, stejar și mirt.) Este, de asemenea, foarte proeminent în Romagna ale cărei vinuri au fost adesea descrise ca fiind inferioare, datorită diferențelor clonale față de Sangiovese toscan.

Produse din aceeași categorie