Paul Jaboulet Aîné Syrah

54,00 lei

Producător: Paul Jaboulet Aine
Origine: Valea Ronului, Franța
Soi struguri: Syrah/Shiraz

Loading...
Descriere

Paul Jaboulet Aine Syrah este un sortiment cu o structură taninoasă catifelată, cu textură suculentă, foarte bine echilibrată. Se remarcă prin arome elegante şi delicate de coacăze şi lemn dulce, cu note subtile de ardei verde şi lemn crud.

An: 2019
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: brânzeturi, charcuterie, rață, salamuri proaspete, hamburger, ciuperci, paste, porc, curcan, carne albă
Alcool: 14 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Îndrăzneala și picanteria sunt principalele caracteristici ale Syrah. Acest vin roșu corpolent este plin de cele mai delicioase arome de fructe coapte, fum și piper negru, pentru a numi câteva. Există mici variații ale intensității și texturii în funcție de locul în care au crescut strugurii și de vinul produs, dar, per total, te poți aștepta la o degustare plină de diferite arome. Syrah se numește Shiraz în unele țări din Lumea Nouă, dar în esență vei primi în continuare același soi de vin roșu.

Informații suplimentare
Despre cramă

Maison Paul Jaboulet Aine a fost creată în 1834, o combinaţie impresionantă apărută datorită pasiunii unei familii pentru vinuri şi pentru terroir-ul fertil din Valea Ronului. Peste ani, Paul Jaboulet Aine a devenit proprietara a unora dintre cele mai apreciate apelaţiuni din nordul Văii Ronului, precum Hermitage şi Corzes Hermitage, Saint Cornas, Saint-Peray, Cote Rotie şi Condrieu. În 2006, familia Frey, una dintre cele mai cunoscute din regiunea Champagne şi proprietară a domeniului Château La Lagune din Bordeaux, a cumpărat Maison Paul Jaboulet Aine. Caroline, fiica cea mare a familiei, deţinătoare a unei diplome în oenologie în Bordeaux, conduce echipa de vinificatori, folosind metode biodinamice, pentru a atinge perfecţiunea în calitate. Astăzi, Paul Jaboulet Aine este considerată una dintre cele mai importante crame de pe Valea Ronului. Reputaţia vinurilor Jaboulet este dată de calitatea parcelelor perfect îngrijite, de vinificarea extrem de atentă şi de maturarea în butoaie de stejar de mari dimensiuni. Maison Paul Jaboulet Aine realizează vinuri cu o structură perfect echilibrată, în cadrul cărora aromele de lemn de stejar nu devin dominante.