Paul Jaboulet Aîné Secret de Famille

Loading...

54,00 lei

Producător: Paul Jaboulet Aine
Origine: Valea Ronului, Franța
Soi struguri: Viognier

Loading...

Descriere

Paul Jaboulet Aine Secret de Famille este un vin delicat şi proaspăt, cu arome intense de fructe exotice coapte. Se remarcă printr-o aciditate echilibrată, cu final lung, lejer şi prietenos.

An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: carne albă, crustacee, fructe de mare, mâncare asiatică, paste, pește, sushi
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Viognier este un soi de struguri albi, renumit pentru că oferă vinuri aromatice, texturate, cu arome pronunțate de fructe cu sâmburi. Provine din regiunea Rhône de Nord a Franței, unde prosperă pe pantele abrupte ale regiunii Condrieu.
Viognier este folosit pentru a produce un vin alb rotunjit, ocazional învechit în stejar, cu o intensitate aromatică pronunțată. Este versatil și fantastic pentru orice ocazie. Deoarece este mediu spre plin și elegant, Viognier poate fi savurat la orice tip de eveniment.

Informații suplimentare

Despre cramă

Maison Paul Jaboulet Aine a fost creată în 1834, o combinaţie impresionantă apărută datorită pasiunii unei familii pentru vinuri şi pentru terroir-ul fertil din Valea Ronului. Peste ani, Paul Jaboulet Aine a devenit proprietara a unora dintre cele mai apreciate apelaţiuni din nordul Văii Ronului, precum Hermitage şi Corzes Hermitage, Saint Cornas, Saint-Peray, Cote Rotie şi Condrieu. În 2006, familia Frey, una dintre cele mai cunoscute din regiunea Champagne şi proprietară a domeniului Château La Lagune din Bordeaux, a cumpărat Maison Paul Jaboulet Aine. Caroline, fiica cea mare a familiei, deţinătoare a unei diplome în oenologie în Bordeaux, conduce echipa de vinificatori, folosind metode biodinamice, pentru a atinge perfecţiunea în calitate. Astăzi, Paul Jaboulet Aine este considerată una dintre cele mai importante crame de pe Valea Ronului. Reputaţia vinurilor Jaboulet este dată de calitatea parcelelor perfect îngrijite, de vinificarea extrem de atentă şi de maturarea în butoaie de stejar de mari dimensiuni. Maison Paul Jaboulet Aine realizează vinuri cu o structură perfect echilibrată, în cadrul cărora aromele de lemn de stejar nu devin dominante.

Produse din aceeași categorie