Pascal Jolivet Sancerre Blanc

Loading...

155,00 lei

Producător: Pascal Jolivet
Origine: Valea Loirei, Franța
Soi struguri: Sauvignon Blanc

Loading...

Descriere

Pascal Jolivet Sancerre Blanc este un sortiment proaspăt, bine structurat, cu aciditate ridicată, temperată discret de foarte puțin zahăr rezidual. Se remarcă prin aromele sale cu caracter mineral.

An: 2021
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: brânzeturi, crustacee, fructe de mare, pește, salate
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Sauvignon Blanc are trăsături atât de distinctive încât este ușor de identificat chiar și pentru cel mai neinformat iubitor de vin. Caracteristicile Sauvignon Blanc de a fi un vin cu corp ușor, cu arome de iarbă, pepene galben, grapefruit, piersici, guava și note subtile de unt sunt iubite în întreaga lume.
Sauvignon Blanc diferă de alte vinuri albe, cum ar fi Chardonnay, datorită texturii sale crocante și uscate și a aromelor verzi, de plante. Deși, în funcție de locul din care provine, poate afișa o gamă considerabilă de stiluri și note delicate de aromă care reflectă locul în care a fost cultivat.
Sudul Franței este locul de naștere al acestui struguri „Wild White”, care este legat genetic de Traminer. Acum este cea mai comună formă de struguri plantată la nivel global datorită gustului și versatilității sale delicioase.

Informații suplimentare

Despre cramă

Maison Pascal Jolivet este una dintre cele mai tinere şi mai dinamice crame de pe Valea Loarei. Fondată în 1985, această companie specializată în realizarea de vinuri de Sancerre şi Pouilly Fume şi-a creat rapid un renume prin listarea în meniul mai multor restaurante cu stele Michelin din Franţa. În acest moment domeniul exploatează 50 de hectare de viţă de vie, atât în apelaţiunea Sancerre, cât şi în Pouilly Fume. Vinurile din Sancerre sunt realizate din vii plantate pe trei tipuri de sol – argilă, calcar şi silex, fiind mai florale şi mai elegante decât multe alte vinuri din acelaşi soi, din alte regiuni. Vinurile Pouilly Fume exprimă caracteristici minerale de cremene (pierre a fusil), fiind mai rotunde şi mai cremoase decât vinurile din Sancerre. Pascal Jolivet este un aprig susţinător al vinificării organice şi al practicilor enologice prietenoase cu mediu, atât în vie, cât şi în cramă. Filosofia acestei crame este aceea de a lasă natura să îşi urmeze cursul, cu o intervenţie umană cât mai redusă. Musturile sunt fermentate cu drojdii sălbatice, în tancuri de inox, cu temperatură controlată. Valentina Buoso este actualul vinificator al cramei, aceasta la rândul său fiind un adept al filosofiei şi practicilor impuse de Pascal Jolivet.

Produse din aceeași categorie