Papagiannakos Granatus

68,00 lei

Producător: Papagiannakos
Origine: Attika, Grecia
Soi struguri: Cabernet Sauvignon, Agiorgitiko

Loading...
Descriere

Papagiannakos Granatus este un rosé cu o culoare caldă, aroma fină a florilor, fructelor roșii și piperului fiind ceea ce atrage la acest sortiment.

An: 2022
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: pește, preparate din carne albă și salată
Alcool: 13%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Pentru majoritatea iubitorilor de vin roșu, Cabernet Sauvignon este iubit pentru eleganța sa sofisticată și aromele sale generoase. Caracteristicile Cabernet Sauvignon ale taninurilor robuste care îi susțin structura corpolentă și buchetul plin de viață și fructat fac din acest soi de vin un câștigător de fiecare dată. Este cunoscut pentru culoarea roșu intens și pentru conținutul de alcool impresionant de mare. Îți seduce toate simțurile, iar gama de arome asigură că acest vin roșu nu este niciodată uitat.

Agiorgitiko este un soi de struguri parfumat de vin roșu originar din peninsula Peloponez din Grecia. Este unul dintre cei mai răspândiți struguri de vin din țară după Xinomavro și poartă o serie de sinonime locale. Agiorgitiko este singurul soi permis în denumirea Nemea și se comportă admirabil în clima caldă mediteraneană de acolo. Agiorgitiko este un soi de struguri remarcabil de versatil și este folosit pentru a face orice, de la vinuri rosé ușoare până la vinuri roșii bogate, pline de corp, cu arome de fructe întunecate și taninuri moale. Maturarea în butoi, nu doar în stejar, ci și într-o gamă de lemn local și importat, este din ce în ce mai folosită în Grecia pentru a ajuta procesul de îmbătrânire a lui Agiorgitiko. Atunci când nu este produs ca vin de soi, Agiorgitiko se îmbină favorabil cu Cabernet Sauvignon.

Informații suplimentare
Despre cramă

La începutul secolului trecut -1919- prima generație Papagiannakos lansează primul butoi. Și din acel moment, prin grija iubitoare și cu înțelepciunea moștenită a tradițiilor antice de vinificație, familia Papagiannakos câștigă rapid respect și renume pentru calitatea fină a vinului pe care îl produc. Încă din anii 1960, noua generație Papagiannakos, în conformitate cu tradiția și cu adoptarea unor metode mai moderne de producere a vinului, redefinește procesul de vinificare aducându-l în mileniul trei. A treia generație a familiei Papagiannakos este creatorul unei noi crame magnifice care a fost concepută pentru a fi complet compatibilă cu esența produsului și prietenoasă cu mediul înconjurător, conform metodelor inovatoare de arhitectură și inginerie bioclimatică adoptate. Această nouă Cramă și Cramele sale sunt deschise publicului și se desfășoară diverse evenimente atât de afaceri, cât și de natură privată, pe baza promisiunilor sale, cu scopul de a iniția publicul din ce în ce mai mult în procesul magic al producției de vin.