Mastrojanni Rosso di Montalcino

Loading...

109,00 lei

Producător: Mastrojanni
Origine: Toscana, Italia
Soi struguri: Sangiovese

Loading...

Descriere

Acest sortiment, Mastrojanni Rosso di Montalcino DOCG, realizat 100% din struguri Sangiovese, este un vin de o culoare roșu rubiniu intens, cu nuanțe purpurii, ce a avut parte de o maturare de 6-7 luni în butoaie mari de stejar franțuzesc și o învechire de 3 luni în sticlă, înainte de a fi lansat pe piață. Olfactiv, amintește de cireșe coapte și prune, fiind încântător datorită prospețimii sale. Gustul este intens și cu un final direct, caracterizat de taninuri plăcute și o senzație acid-minerală.

An: 2017
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, brânzeturi, hamburger, paste, pizza, risotto, vită
Alcool: 14.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Sangiovese a fost cultivat în centrul Italiei de generații, deși cercetările recente ale viței de vie sugerează că soiul nu este atât de vechi cum se credea cândva. Calitatea vinului Sangiovese poate fi notoriu variabilă. Dar, în anii 1980, tehnicile de vinificație îmbunătățite drastic au văzut o schimbare semnificativă către versiuni mai orientate spre calitate. Sangiovese este în general apreciat pentru structura sa acidă, taninurile ferme, caracterele savuroase și aromele de cireșe negre. În Toscana, Sangiovese este singurul soi de struguri permis în prestigiosul Brunello di Montalcino DOCG și oferă coloana vertebrală pentru Vino Nobile di Montepulciano și vinurile populare din Chianti, unde trebuie să reprezinte 80% din amestec. Sangiovese este plantat pe scară largă în Lazio, Umbria, Marche (toate care se învecinează cu Toscana) și Corsica. Pe aceasta din urmă, soiul este cunoscut sub numele de Nielluccio și are o caracteristică distinctă de maquis, care îl deosebește oarecum de alte Sangiovese. (Maquis este tufișul care acoperă insula și include arbuști precum salvie, ienupăr, pădure, stejar și mirt.) Este, de asemenea, foarte proeminent în Romagna ale cărei vinuri au fost adesea descrise ca fiind inferioare, datorită diferențelor clonale față de Sangiovese toscan.

Informații suplimentare

Despre cramă

Cu toate că este un producător de vinuri tânăr, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reușit să câștige într-o perioadă de timp relativ scurtă nu numai respectul consumatorilor, dar și pe cel al competitorilor săi. Apărut în 1975, producătorul a intrat în atenția criticii internaționale datorită filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenți ai regiunii în care activează. Investițiile realizate odată cu intrarea companiei în Grupul Illy nu au facut altceva decat să ridice standardele la cote de “vin excepțional”.

Produse din aceeași categorie