Mastroberardino Lacrimarosa Rosato

73,00 lei

Producător: Mastroberardino
Origine: Campania, Italia
Soi struguri: Aglianico

Loading...
Descriere

Mastroberardino Lacrimarosa Campania Rosato IGT este un vin echilibrat și proaspăt, cu note de fragi sălbatici. A fost vinificat într-un stil clasic, tipic rozeurilor, în cuve de inox, la temperaturi controlate, fiind apoi învechit pentru cel puțin o lună în sticlă.

An: 2021
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: antipasti, brânzeturi, carne albă, charcuterie, ciuperci, crustacee, curcan, fructe de mare, legume, paste, risotto
Alcool: 12.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Aglianico este un soi de struguri de vin roșu originar din sudul Italiei. Se știe că produce vinuri roșii corpolente, care prezintă arome de fructe de pădure moscate, cu tanini fermi și potențial bun de învechire. Chiar și atunci când este cultivat în climat cald, Aglianico este capabil să păstreze niveluri ridicate de aciditate, ceea ce îl face o viță de vie deosebit de utilă în Marea Mediterană. În ciuda acidității sale relativ ridicate, soiul este cu maturare târzie și viguros, cu tendința de a produce volume mari de fructe dacă nu este controlat de practicile viticole. Structura și bogăția Aglianico îl fac un soi de struguri popular pentru amestecare în sudul Italiei. În Campania, este frecvent amestecat cu Cabernet Sauvignon și Merlot în producția unor vinuri IGT.

Informații suplimentare
Despre cramă

Considerată cea mai veche cramă din Campania, cu o istorie continuă, Mastroberardino şi-a început activitatea undeva la începutul secolului al XVIII-lea, cu toate că pe etichete apare anul 1878. Astăzi, Mastroberardino exploatează aproximativ 320 de hectare de viţă de vie, împărţite în 12 domenii diferite, aflate în cele mai bune micro-terroiruri din Campania, la altitudini ridicate. Crama Mastroberardino se află în oraşul Atripalda, la est de Napoli, în provincia Avellino. Regiunea în care îşi desfăşoară activitatea este una relativ muntoasă, astfel că plantaţiile se află la altitudine ridicată. Principalul obiectiv al cramei este cultivarea şi realizarea de vinuri din soiuri tradiţionale, precum Aglianico, Falanghina, Greco, Fiano, Piedirosso şi Coda di Volpe, Fiano di Avellino, Greco di Tufo şi Taurasi aflându-se sub reglementările DOCG. Anual, crama produce aproximativ două milioane de sticle, care ajung în peste 60 de ţări, pieţe importante precum SUA, Germania, Japonia şi Marea Britanie. Actualul preşedinte al companiei, Piero Mastroberardino, reprezentând cea de-a zecea generaţie de vinificatori, are ca principală filosofie de vinificare obţinerea de vinuri complexe, cu un potenţial ridicat de evoluţie în timp. În acelaşi timp, acesta vizează reflectarea în vinurile sale a terroir-ului din Campania, caracterizat de soluri vulcanice şi climatul caracteristic altitudinilor ridicate.