Mastroberardino Greco di Tufo

89,00 lei

Producător: Mastroberardino
Origine: Campania, Italia
Soi struguri: Greco di Trufo

Loading...
Descriere

Mastroberardino Greco di Tufo DOCG Campania este un vin proaspăt, foarte mineral, structurat și elegant, cu un postgust dominant de cedru. Notele fructate intense și complexe de citrice, piersici, ananas, caise și lime duc la crearea unui buchet excepțional.

An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: carne albă, crustacee, fructe de mare, legume, pește, pui, risotto, sushi
Alcool: 12.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Greco este un soi de struguri albi cultivat în principal în Campania, în sudul Italiei, și asociat în special cu Greco di Tufo DOCG. Cele mai bune vinuri pot varia de la proaspete și pe bază de plante la pline de corp, cu note de fructe cu sâmburi. Greco este cultivat cel mai mult în provinciile campaniene Avellino, Benevento, Napoli și Salerno. În afară de Greco di Tufo, soiul este permis și în diferite DOC din Campania, inclusiv Irpinia și Sannio. Poate reprezenta până la 50% din amestecul de vinuri de la Capri DOC din Golful Napoli. De asemenea, este cultivat în mai multe provincii din Puglia și în provincia Campobasso din Molise. Există și plantații în Lazio, Toscana și chiar în Liguria din nord. Poate face parte din cupajul de vinuri Gravina DOC de la granița dintre Puglia și Basilicata.

Informații suplimentare
Despre cramă

Considerată cea mai veche cramă din Campania, cu o istorie continuă, Mastroberardino şi-a început activitatea undeva la începutul secolului al XVIII-lea, cu toate că pe etichete apare anul 1878. Astăzi, Mastroberardino exploatează aproximativ 320 de hectare de viţă de vie, împărţite în 12 domenii diferite, aflate în cele mai bune micro-terroiruri din Campania, la altitudini ridicate. Crama Mastroberardino se află în oraşul Atripalda, la est de Napoli, în provincia Avellino. Regiunea în care îşi desfăşoară activitatea este una relativ muntoasă, astfel că plantaţiile se află la altitudine ridicată. Principalul obiectiv al cramei este cultivarea şi realizarea de vinuri din soiuri tradiţionale, precum Aglianico, Falanghina, Greco, Fiano, Piedirosso şi Coda di Volpe, Fiano di Avellino, Greco di Tufo şi Taurasi aflându-se sub reglementările DOCG. Anual, crama produce aproximativ două milioane de sticle, care ajung în peste 60 de ţări, pieţe importante precum SUA, Germania, Japonia şi Marea Britanie. Actualul preşedinte al companiei, Piero Mastroberardino, reprezentând cea de-a zecea generaţie de vinificatori, are ca principală filosofie de vinificare obţinerea de vinuri complexe, cu un potenţial ridicat de evoluţie în timp. În acelaşi timp, acesta vizează reflectarea în vinurile sale a terroir-ului din Campania, caracterizat de soluri vulcanice şi climatul caracteristic altitudinilor ridicate.