Leon Beyer Crémant d’Alsace

121,00 lei

Producător: Leon Beyer
Origine: Alsacia, Franța
Soi struguri: Pinot Blanc, Pinot Auxerrois

Loading...
Descriere

Leon Beyer Crémant d’Alsace este un sortiment cu o corpolență ridicată, sec, elegant, cu post gust prezent. Prezintă miresme bogate, ușor florale și este cel mai bine servit la o temperatură între 6 și 10 grade Celsius.

An: poate varia
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: antipasti, carne albă, deserturi, fructe de mare, pește, sufleuri
Alcool: 12 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Pinot Blanc este un soi de struguri de vin alb utilizat pentru producerea de vinuri liniștite, spumante și dulci de desert. Deși nu este cel mai strălucitor membru al soiului Pinot, acest soi și-a dovedit valoarea în diverse regiuni, mai ales în Alsacia, în nord-estul Franței, și în regiunea Alto Adige din Italia. Pinot Blanc este un soi care are un stil asemănător cu Chardonnay. Poate avea arome de mere și migdale sau, uneori, o notă de afumătură. Caracterele varietale ale soiului sunt similare cu cele ale Chardonnay, dar răspunde bine și la maturarea în stejar. Acest lucru îl face să fie o paletă excelentă pentru intervenția vinificatorilor, iar aroma depinde de stil.

Auxerrois (sau Pinot Auxerrois) este un soi de struguri de vin alb, care se simte cel mai bine în Alsacia, în special în nord, unde clima mai rece ajută acest soi cu conținut scăzut de acid să atingă niveluri bune de prospețime. Auxerrois este folosit în vinurile spumante ale Crémant d’Alsace, unde este în mod obișnuit amestecat cu Pinot Blanc. Relația dintre Auxerrois și Pinot Blanc este interesantă, întrucât primul este permis să fie folosit anonim în vinurile de soi Pinot Blanc. De fapt, în condițiile denumirii AOC Alsacia este legal ca un vin 100% Auxerrois să fie etichetat ca Pinot Blanc.
Ca vin, Auxerrois este mai corpolent și mai puțin crocant decât Pinot Blanc, dar cele două soiuri se completează reciproc. Cel mai tradițional stil al acestui amestec sunt vinurile Edelzwicker, unde Auxerrois joacă adesea un rol dominant, dar nedeclarat. Auxerrois poate produce vin de calitate, cu multe arome de citrice, adesea cu un profil de aromă bogat. Pe măsură ce îmbătrânește, poate căpăta arome de miere și își va adânci culoarea.

Informații suplimentare
Despre cramă

Maison Leon Beyer este una dintre cele mai vechi crame din Alsacia, această familie din orașul Eguisheim fiind implicată în viticultura și producerea vinurilor încă din 1580. Crama Maison Leon Beyer a fost fondată în 1867 și este purtătoare a titlului Grandes Maisons d’Alsace, fiind de-a lungul timpului atât negociant, cât și proprietar de plantații de vie. Ani de-a rândul forța din spatele acestei case producătoare de vinuri a fost Leon Beyer. Fără niciun fel de dubiu, Leon Beyer este unul dintre pionierii care au ajutat la creșterea notorietății vinurilor din Alsacia, impunând această regiune în marile restaurante ale lumii. Leon Beyer este astăzi condusă de catre fiul lui Leon, Marc, și de nepotul, Yann, ambii oenologi calificați. Compania deține 20 de hectare de viță de vie, inclusiv mici parcele în Grand Crus Eichberg și Pfersigberg. Maison Leon Beyer produce în jur de un milion de sticle anual, o gamă impresionantă de vinuri puternice și bine structurate, inclusiv din soiul Gewurztraminer, foarte minerale și impunătoare, Rieslinguri pure. Vinul considerat a avea cea mai mare finețe este Cuvée des Comtes d’Eguisheim, cel mai concentrat și mai complex Gewurztraminer din Alsacia.