Descriere
Jermann Vintage Tunina Venezia Giulia IGT este un sortiment corpolent, sec și echilibrat, cu final lung. Olfactiv, este intens, amplu, elegant și persistent, cu note de miere și flori sălbatice.
An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: pui, pește, homar, risotto, fructe de mare, sushi, carne albă
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Sauvignon Blanc are trăsături atât de distinctive încât este ușor de identificat chiar și pentru cel mai neinformat iubitor de vin. Caracteristicile Sauvignon Blanc de a fi un vin cu corp ușor, cu arome de iarbă, pepene galben, grapefruit, piersici, guava și note subtile de unt sunt iubite în întreaga lume.
Sauvignon Blanc diferă de alte vinuri albe, cum ar fi Chardonnay, datorită texturii sale crocante și uscate și a aromelor verzi, de plante. Deși, în funcție de locul din care provine, poate afișa o gamă considerabilă de stiluri și note delicate de aromă care reflectă locul în care a fost cultivat.
Sudul Franței este locul de naștere al acestui struguri „Wild White”, care este legat genetic de Traminer. Acum este cea mai comună formă de struguri plantată la nivel global datorită gustului și versatilității sale delicioase.
Strugurii Chardonnay sunt cultivați de secole în Burgundia, Franța și aici veți găsi cele mai bune și mai costisitoare exemple ale acestui soi alb nobil. De acolo, s-a răspândit în cele patru colțuri ale globului, dar în America a devenit cel mai îndrăgit dintre vinurile albe.
Chardonnay este un strugure adaptabil și versatil și poate crește într-o gamă largă de climate, iar vinul care este produs din acesta poate apărea în multe forme și prețuri. Deci, cu Chardonnay, obții un vin pentru toate anotimpurile și toate gusturile. Modul în care este produs vinul poate varia de la crocant și acidulat la fructat și maturat în stejar. Există, de asemenea, o diferență în caracteristicile Chardonnay-ului produs în clime mai reci decât cele ale vinurilor produse în clime mai calde.
Ribolla este un soi de struguri de vin alb care este plantat pe scară largă în provincia Friuli, din nord-estul Italiei. Poate fi găsit în Slovenia vecină, unde este cunoscut sub numele de Rebula. Vinurile se caracterizează adesea prin aciditate fermă, note de piersici, citrice și mere și un profil aromatic floral slab. În Friuli, Ribolla Gialla are cele mai bune performanțe în Rosazzo și Colli Orientali, unde se producea mai ales vinuri albe seci și ocazional vinuri spumante. Cel mai adesea este făcut ca soi, dar este și amestecat cu soiuri precum Pinot Grigio, Friulano și Malvasia. În Slovenia (în special regiunea Goriska Brda) amestecurile Rebula sunt cunoscute sub numele de brisko vino.
Malvasia este o familie veche de struguri care include o colecție diversă de soiuri nobile. Acești struguri sunt capabili să producă vin de orice culoare posibilă în stiluri uscate, spumante și dulci. Există zeci de sinonime regionale și sub-soiuri de Malvasia, pictând imaginea unei familii bine călătorite, care s-a adaptat la numeroase medii. În secolul 21, Malvasia este produsă în Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Croația, Slovenia și Statele Unite. Malvasia este cultivată în toată Italia sub multe nume și stiluri. Adesea asociate cu Trebbiano, amestecurile Malvasia formează o proporție semnificativă a vinurilor de masă ieftine produse pe continent. Friuli-Venezia-Giulia DOC Collio și Isonzo sunt considerate cele mai bune exemple de soiuri de Malvasia uscată, prezentând arome ușoare de fructe cu sâmburi și un buchet floral pronunțat.