Gerovassiliou Sauvignon Blanc

Loading...

129,00 lei

Producător: Gerovassiliou
Origine: Epanomi, Grecia
Soi struguri: Sauvignon Blanc

Loading...

Descriere

Gerovassiliou Sauvignon Blanc este un vin alb bine echilibrat, elegant. Culoarea luminoasă, notele deosebite de fructe și aroma bine echilibrată vă vor fermeca. În plus are o exuberanță minunată, provenită în urma fermentării în butoi. Răcoritor până la final.

An: 2021/2022
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: crustacee, pește cu unt și lămâie, carne de pasăre, carne de porc, brânzeturi afumate
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Sauvignon Blanc are trăsături atât de distinctive încât este ușor de identificat chiar și pentru cel mai neinformat iubitor de vin. Caracteristicile Sauvignon Blanc de a fi un vin cu corp ușor, cu arome de iarbă, pepene galben, grapefruit, piersici, guava și note subtile de unt sunt iubite în întreaga lume.
Sauvignon Blanc diferă de alte vinuri albe, cum ar fi Chardonnay, datorită texturii sale crocante și uscate și a aromelor verzi, de plante. Deși, în funcție de locul din care provine, poate afișa o gamă considerabilă de stiluri și note delicate de aromă care reflectă locul în care a fost cultivat.
Sudul Franței este locul de naștere al acestui struguri „Wild White”, care este legat genetic de Traminer. Acum este cea mai comună formă de struguri plantată la nivel global datorită gustului și versatilității sale delicioase.

Informații suplimentare

Despre cramă

Ktima Gerovassiliou este creația lui Vangelis Gerovassiliou. În 1981, a început să revigoreze podgoria familiei care se întinde pe 2, 5 hectare în regiunea Papamola din Epanomi, la aproximativ 25 km sud-est de Salonic. În acest ecosistem unic a plantat în principal soiuri de struguri grecești, dar și străine. La Ktima Gerovassiliou podgoria este cultivată cu mare grijă și entuziasm, ceea ce îl determină pe V. Gerovassiliou să cerceteze și să experimenteze constant soiurile grecești și străine, atât bine cunoscute, cât și mai puțin cunoscute. Noile progrese tehnologice se îmbină bine cu tradiția pe parcursul proceselor de cultivare a viței de vie și vinificare. Crearea Muzeului Vinului, în combinație cu diversele sale activități organizate, inclusiv vizite, degustări de vinuri, programe educaționale, seminarii, publicații, prelegeri, spectacole teatrale și muzicale, contribuie și mai mult la difuzarea culturii viticole.

Produse din aceeași categorie