Gerovassiliou Rosé

Loading...

96,00 lei

Producător: Gerovassiliou
Origine: Epanomi, Grecia
Soi struguri: Xinomavro

Loading...

Descriere

Gerovassiliou Rosé este produs din Xinomavro, un soi de struguri grecesc carismatic, dar solicitant din Macedonia, care s-a adaptat perfect microclimatului din Epanomi din nordul Greciei. Are o culoare roz-somon pal și arome de citrice (grepfruit roz), fructe de pădure, cireșe și căpșuni. Se prezintă la fel de bogat și bine structurat, cu o aciditate bună și un final aromat (vișine-vișine).

An: 2022
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: paste cu homar, saganaki de creveți cu roșii, paste cu carne tocată, tocane, arome mediteraneene de vară și bucătării exotice.
Alcool: 13 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Xinomavro (sau Xynomavro) este un soi de struguri cu coajă închisă la culoare, plantat pe scară largă în nordul Greciei. De asemenea, este cultivat într-o măsură mai mică, în Republica Macedonia de Nord. Soiul este foarte apreciat în Grecia sa natală drept cel mai bun vin roșu pe care țara îl are de oferit. Cu taninul și aciditatea ridicate caracteristice, Xinomavro este structural unul dintre cele mai mari vinuri roșii din Mediterana și, într-adevăr, din Europa. Vinurile Xinomavro pot îmbătrâni cu grație mulți ani. Caracteristicile clasice ale aromei includ prune uscate, căpșuni și roșii uscate.

Informații suplimentare

Despre cramă

Ktima Gerovassiliou este creația lui Vangelis Gerovassiliou. În 1981, a început să revigoreze podgoria familiei care se întinde pe 2, 5 hectare în regiunea Papamola din Epanomi, la aproximativ 25 km sud-est de Salonic. În acest ecosistem unic a plantat în principal soiuri de struguri grecești, dar și străine. La Ktima Gerovassiliou podgoria este cultivată cu mare grijă și entuziasm, ceea ce îl determină pe V. Gerovassiliou să cerceteze și să experimenteze constant soiurile grecești și străine, atât bine cunoscute, cât și mai puțin cunoscute. Noile progrese tehnologice se îmbină bine cu tradiția pe parcursul proceselor de cultivare a viței de vie și vinificare. Crearea Muzeului Vinului, în combinație cu diversele sale activități organizate, inclusiv vizite, degustări de vinuri, programe educaționale, seminarii, publicații, prelegeri, spectacole teatrale și muzicale, contribuie și mai mult la difuzarea culturii viticole.

Produse din aceeași categorie