Gerovassiliou Malagousia

100,00 lei

Producător: Gerovassiliou
Origine: Epanomi, Grecia
Soi struguri: Malagousia

Loading...
Descriere

Gerovassiliou Malagousia este produs în întregime din soiul de struguri grecesc Malagousia, care a fost salvat de la dispariție prin eforturile lui Vangelis Gerovassiliou. Vinul are culoare pai, strălucitoare, cu nuanțe verzui și o aromă de fructe coapte, cum ar fi pere, mango și citrice. Pe palatin, aromele bogate de coajă de lămâie, îl fac și mai atractiv, adăugând un finiș bine echilibrat.

An: 2022
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: preparate mediteraneene, fructe de mare, carne de pasăre, paste cu sosuri ușoare și salate de legume proaspete, pește
Alcool: 13 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Malagousia este un soi alb aromat cultivat în principal în Grecia Centrală și Macedonia greacă. Malagousia este cel mai bine cunoscută pentru caracteristicile sale aromate de citrice și piersici, prezentând adesea diverse arome de pepene galben. Este adesea folosit ca agent de amestecare, în special cu Assyrtiko, la care adaugă ceva corp și greutate.

Informații suplimentare
Despre cramă

Ktima Gerovassiliou este creația lui Vangelis Gerovassiliou. În 1981, a început să revigoreze podgoria familiei care se întinde pe 2, 5 hectare în regiunea Papamola din Epanomi, la aproximativ 25 km sud-est de Salonic. În acest ecosistem unic a plantat în principal soiuri de struguri grecești, dar și străine. La Ktima Gerovassiliou podgoria este cultivată cu mare grijă și entuziasm, ceea ce îl determină pe V. Gerovassiliou să cerceteze și să experimenteze constant soiurile grecești și străine, atât bine cunoscute, cât și mai puțin cunoscute. Noile progrese tehnologice se îmbină bine cu tradiția pe parcursul proceselor de cultivare a viței de vie și vinificare. Crearea Muzeului Vinului, în combinație cu diversele sale activități organizate, inclusiv vizite, degustări de vinuri, programe educaționale, seminarii, publicații, prelegeri, spectacole teatrale și muzicale, contribuie și mai mult la difuzarea culturii viticole.