Gerovassiliou Chardonnay

Loading...

129,00 lei

Producător: Gerovassiliou
Origine: Epanomi, Grecia
Soi struguri: Chardonnay

Loading...

Descriere

Gerovassiliou Chardonnay este un vin produs din soiul Chardonnay care a fost cultivat pe terenul cramei din 1983. După contactul cu părțile solide la rece, vinul este fermentat în butoaie din stejar francez apoi rămâne în contact cu drojdiile timp de câteva luni, câștigând corpolență și îmbogățindu-și aromele de varietal. Are un gust plin, bogat, complex și poate fi învechit timp de mai mulți ani datorită forței și caracterului său.

An: 2021/2022
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: Pește alb gras, pește afumat, pește în sos alb, moluște și crustacee și feluri de mâncare din caviar
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Strugurii Chardonnay sunt cultivați de secole în Burgundia, Franța și aici veți găsi cele mai bune și mai costisitoare exemple ale acestui soi alb nobil. De acolo, s-a răspândit în cele patru colțuri ale globului, dar în America a devenit cel mai îndrăgit dintre vinurile albe.
Chardonnay este un strugure adaptabil și versatil și poate crește într-o gamă largă de climate, iar vinul care este produs din acesta poate apărea în multe forme și prețuri. Deci, cu Chardonnay, obții un vin pentru toate anotimpurile și toate gusturile. Modul în care este produs vinul poate varia de la crocant și acidulat la fructat și maturat în stejar. Există, de asemenea, o diferență în caracteristicile Chardonnay-ului produs în clime mai reci decât cele ale vinurilor produse în clime mai calde.

Informații suplimentare

Despre cramă

Ktima Gerovassiliou este creația lui Vangelis Gerovassiliou. În 1981, a început să revigoreze podgoria familiei care se întinde pe 2, 5 hectare în regiunea Papamola din Epanomi, la aproximativ 25 km sud-est de Salonic. În acest ecosistem unic a plantat în principal soiuri de struguri grecești, dar și străine. La Ktima Gerovassiliou podgoria este cultivată cu mare grijă și entuziasm, ceea ce îl determină pe V. Gerovassiliou să cerceteze și să experimenteze constant soiurile grecești și străine, atât bine cunoscute, cât și mai puțin cunoscute. Noile progrese tehnologice se îmbină bine cu tradiția pe parcursul proceselor de cultivare a viței de vie și vinificare. Crearea Muzeului Vinului, în combinație cu diversele sale activități organizate, inclusiv vizite, degustări de vinuri, programe educaționale, seminarii, publicații, prelegeri, spectacole teatrale și muzicale, contribuie și mai mult la difuzarea culturii viticole.

Produse din aceeași categorie