Descriere
Gerovassiliou Avaton este un amestec delicios de trei soiuri roșii indigene grecești: Limnio, Mavroudi și Mavrotragano. Limnio, menționat de dramaturgul comic Aristofan ca „Limnia ampelos” în secolul al V-lea î.Hr. (viță de vie din insula grecească Limnos), este cel mai vechi soi de struguri grecesc atestat și predomină în acest amestec. Are o culoare strălucitoare, roșu intens și un buchet complex de fructe negre coapte (zmeură), stafide, cafea și cacao. La palat, taninurile blânde sunt susținute de o abundență de fructe, creând putere și echilibru. Postgustul continuă cu o repetare a condimentelor.
An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: tocănițe de carne roșie în sosuri picante, vânat
Alcool: 14.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Limnio este un soi important de struguri grecesc care a fost folosit în producția de vin roșu de mai bine de 2000 de ani. A fost menționat de mulți poeți greci, inclusiv Aristotel și Homer. Ca vin de soi, Limnio este plin de corp, bogat în alcool și foarte aromatic, cu un gust distinctiv de frunze de dafin. Din ce în ce mai populare sunt amestecurile care implică soiurile internaționale Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.
Mavroudi este un struguri de vin roșu care este cultivat în principal în Peloponez și regiunile de nord ale Greciei, care este folosit pentru a face vinul Mavroudi. Numele provine de la faptul că strugurii au o culoare foarte închisă. Mavro înseamnă „negru”. Acest struguri de vin roșu este folosit ca vin de cupaj, precum și pentru vinuri de soi. Datorită culorii sale închise, Mavroudi este folosit în principal la producerea vinurilor roșu închis. Aroma vinului Mavroudi este ca cea a fructelor înăbușite. Există, de asemenea, o componentă pe bază de plante a vinului Mavroudi care îi conferă un finisaj medicinal. Aroma acestui vin este dulce și grea.
Mavrotragano este un soi cu coaja închisă la culoare, cultivat exclusiv pe insula grecească vulcanică Santorini. Cultivat în mod tradițional pentru producerea de vinuri roșii dulci, are acum un statut oarecum de cult ca roșu sec de înaltă calitate. Cu cojile sale groase și mici, ca ale fructelor de pădure, vinul rezultat este dens, de culoare adâncă, cu taninuri imense, dar moi. Gustul este plin de corp, cu o gamă largă de fructe condimentate, înăbușite, împletite cu minerale, pământ și piele. Gama complexă de arome a lui Mavrotragano a fost comparată cu marea varietate piemonteză, Nebbiolo.