Donnafugata Anthilia

Loading...

80,00 lei

Producător: Donnafugata
Origine: Sicilia, Italia
Soi struguri: Ansonica (Inzolia), Catarrato

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Loading...

Descriere

Donnafugata Anthilia Sicilia IGT Bianco surprinde prin buchetul său proaspăt şi parfumat cu arome fructate de mere, piersici, coajă de citrice şi note de ierburi mediteraneene. Este primul vin care a fost conceput la Donnafugata și rămâne și astăzi în inimile multor admiratori.

An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: pește, homar, crustacee, antipasti, legume
Alcool: 12.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Inzolia (sau Ansonica) este un soi de struguri italian cultivat atât în Sicilia, cât și în Toscana. Deși este cel mai faimos în mod tradițional ca ingredient în vinurile fortificate de Marsala, acum este văzut din ce în ce mai mult ca un vin alb sec, crocant, în amestecuri și ca un singur soi. Vinurile Inzolia sunt moderat aromate și tind să prezinte caractere de nuci, citrice, cu note de plante. Tendința Inzoliei de a-și pierde aciditatea la sfârșitul sezonului înseamnă că a fost de mult timp o piatră de bază a vinurilor fortificate de Marsala, dar tehnicile îmbunătățite de vinificație și o schimbare a modei au făcut ca locul lui Inzolia în vinificația siciliană să se schimbe semnificativ.

Catarratto este un soi de struguri din insula Sicilia, în largul coastei de sud a Italiei, și este folosit mai ales la producerea de vinuri albe ușoare, ușor de băut. În ciuda faptului că este cultivat aproape exclusiv în Sicilia, este unul dintre soiurile de struguri cel mai des plantate din Italia, reprezentând aproximativ 60% din suprafața totală a podgoriilor insulei. Soiul este considerat în mod obișnuit (și utilizat pe scară largă) ca o componentă de amestec de calitate inferioară sau un ingredient în vinurile Marsala, precum și ca concentrat de struguri. Catarratto are un randament ridicat și un gust mai degrabă neutru, cu o aciditate scăzută – cu greu standardele unui struguri de calitate superioară. Acestea fiind spuse, vinificarea atentă de la producători dedicați a arătat că soiul este capabil să producă vinuri interesante, cu textură suculentă și arome crocante de lămâie. Catarratto este permis în vinurile Alcamo și Etna DOC, acestea din urmă amestecate cu Carricante. De asemenea, este utilizat pe scară largă în vinurile IGT, unde reglementările mai puțin stricte de vinificație permit vinificatorilor să convingă mai mult din struguri. Aici, este amestecat cu alte soiuri precum Inzolia, Grillo și Chardonnay, dar ocazional apare ca un vin de soi.

Informații suplimentare

Despre cramă

Donnafugata a luat nastere în 1983, în Sicilia, când familia Rallo, cu o tradiție de peste 160 de ani în producerea vinului, a hotărât să parieze pe potențialul enologic atât al soiurilor autohtone, cât și al terroir-ului din această parte de lume. Convinși de faptul că este necesar să adopte o filosofie modernă pentru a prospera, membrii familiei Rallo s-au dedicat acestui proiect, investind toate eforturile în atenția către detalii, de la vie până la sticlă, pentru a atinge principiul suprem “Calitate Extremă”. În 1983, familia Rallo deschide o nouă cramă pe Insula Pantelleria, loc în care începe producerea de vinuri licoroase. Compania Donnafugata a devenit celebră în întreaga lume, fiind laudată de toți criticii renumiți de vinuri, datorită portofoliului amplu realizat din soiuri autohtone precum Ansonica, Catarratto, Zibbibo sau Nero d´Avola. Donnafugata se mândrește cu faptul că viile și cramele pe care le operează sunt construite respectându-se principiul sustenabilității. De asemenea, acest producător este renumit pentru susținerea mai multor mișcari artistice și culturale, fiecare sticlă în parte spunând povestea acestei inițiative.

Produse din aceeași categorie