Descriere
Descoperă vinurile din Toscana, cu pachetul nostru de degustare acasă și bucură-te de clipe liniștite, alături de cei dragi.
Pachetul Descoperă vinurile din Toscana conține:
- 1 sticlă vin Tenuta San Guido Le Difese
- 1 sticlă vin Col D’Orcia Chianti Gineprone DOCG
- 1 sticlă vin Mastrojanni Rosso di Montalcino DOCG
- 2 pahare de vin
- Broșură cu idei de mâncăruri ce pot fi asortate cu vinurile din pachet și cum să deguști corect vinul, pentru o experiență perfectă
Tenuta San Guido Le Difese
Le Difese este un amestec de Cabernet Sauvignon și Sangiovese. Fermentarea are loc în cuve de oțel inoxidabil la temperatură controlată, iar macerarea durează aproximativ 12 zile atât pentru Cabernet Sauvignon, cât și pentru Sangiovese. Vinul este învechit timp de 8-12 luni în butoaie de stejar francez și american, precum și trei luni în sticlă. Vinul are o structură bună care îl face foarte ușor de băut!
Este de culoare roșu rubiniu închis și prezintă arome de fructe negre de pădure, cu note de vanilie și condimente dulci. Este un sortiment cu o corpolență ridicată, bine echilibrat, cu taninuri suple. Se servește la o temperatură optimă de 15-18°C și are o tărie alcoolică de 13%.
Col D’Orcia Chianti Gineprone
Numele Gineprone se referă la planta aromatică ienupăr și indică modul în care acest Chianti de pe dealurile Sienei amintește băutorului de toate ierburile și mirodeniile care sunt tipice pădurii mediteraneene. Complex și plin de corp, dar accesibil și fructat, Gineprone este versiunea Montalcino a vinului Chianti care a făcut Toscana faimoasă în întreaga lume.
Realizat din 85% struguri Sangiovese și 15% varietăți internaționale, sortimentul Chianti Gineprone este unul elegant, proaspăt și echilibrat, cu taninuri coapte plăcute, ce duc la un post gust lung și fructat. Aromele principale care se remarcă sunt cele de fructe de pădure coapte, condimentate de notele de stejar, datorate butoaielor slavone în care este învechit vinul. Se servește la o temperatură optimă de 15-18°C și are o tărie alcoolică de 13.5%.
Mastrojanni Rosso di Montalcino
Acest sortiment, realizat 100% din struguri Sangiovese, este un vin de o culoare roșu rubiniu intens, cu nuanțe purpurii, ce a avut parte de o maturare de 6-7 luni în butoaie mari de stejar franțuzesc și o învechire de 3 luni în sticlă, înainte de a fi lansat pe piață. Olfactiv, amintește de cireșe coapte și prune, fiind încântător datorită prospețimii sale. Gustul este intens și cu un final direct, caracterizat de taninuri plăcute și o senzație acid-minerală. Se servește la o temperatură optimă de 15-18°C și are o tărie alcoolică de 14.5%.
Descoperă și alte pachete de degustare, similare cu pachetul Descoperă vinurile din Toscana, aici!
Facem tot posibilul să folosim ambalaje prietenoase cu mediul înconjurător. Este posibil ca unele din produse (spre exemplu, cele perisabile) sau standardele curierilor de transport să nu permită folosirea unor materiale reciclabile.