Descriere
Cele două soiuri, Sauvignon Blanc și Feteasca Albă, deși diferite, se armonizează foarte bine, prin vinificare separată, în acest Davino Iacob Alb. Se păstrează, astfel, aromele primare ale fiecărui soi și se completează cu notele fermentative, pline de eleganță.
An: 2018
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: preparate pe bază de peşte, fructe de mare şi carne albă
Alcool: 12.7 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Sauvignon Blanc are trăsături atât de distinctive încât este ușor de identificat chiar și pentru cel mai neinformat iubitor de vin. Caracteristicile Sauvignon Blanc de a fi un vin cu corp ușor, cu arome de iarbă, pepene galben, grapefruit, piersici, guava și note subtile de unt sunt iubite în întreaga lume.
Sauvignon Blanc diferă de alte vinuri albe, cum ar fi Chardonnay, datorită texturii sale crocante și uscate și a aromelor verzi, de plante. Deși, în funcție de locul din care provine, poate afișa o gamă considerabilă de stiluri și note delicate de aromă care reflectă locul în care a fost cultivat.
Sudul Franței este locul de naștere al acestui struguri „Wild White”, care este legat genetic de Traminer. Acum este cea mai comună formă de struguri plantată la nivel global datorită gustului și versatilității sale delicioase.
Fetească Albă este un soi de struguri recunoscut internațional, cultivat în majoritatea podgoriilor, fiind un soi care se adaptează ușor condițiilor de climă din România. Se cultivă și în alte țări europene, cum ar fi Ungaria, Republica Moldova, în Ucraina sau în Germania. Majoritatea vinurilor obținute din Fetească albă sunt seci, cu un conținut echilibrat de alcool, însă, datorită proceselor moderne de vinificație, pe piață se pot găsi, în acest moment și vinuri demiseci sau demidulci, obținute din acest soi. Vinurile obținute au un gust delicat, echilibrat, sunt catifelate, de o finețe deosebită.