Davino Făurar Rosé de Ceptura

50,00 lei

Producător: Davino
Origine: Dealu Mare, DOC – CT, CMD, Muntenia
Soi struguri: Cabernet Sauvignon și Merlot

Loading...
Descriere

Produs din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot prin vinificarea în alb a strugurilor roșii, Făurar Rosé de Ceptura are un gust proaspăt, fin, cu arome de fructe de pădure bine coapte.

An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: pește, fructe de mare, carne de pui sau alături de aperitive
Alcool: 14%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Pentru majoritatea iubitorilor de vin roșu, Cabernet Sauvignon este iubit pentru eleganța sa sofisticată și aromele sale generoase. Caracteristicile Cabernet Sauvignon ale taninurilor robuste care îi susțin structura corpolentă și buchetul plin de viață și fructat fac din acest soi de vin un câștigător de fiecare dată. Este cunoscut pentru culoarea roșu intens și pentru conținutul de alcool impresionant de mare. Îți seduce toate simțurile, iar gama de arome asigură că acest vin roșu nu este niciodată uitat.

Merlot este renumit pentru că este un vin roșu ușor de băut, care este de obicei moale și elegant. Din acest motiv, este plantat pe scară largă în întreaga lume și este unul dintre cele mai populare vinuri roșii. Merlot este excelent ca băutură de sine stătătoare și se asortează bine cu o mare varietate de alimente. Este considerat un vin roșu de început excelent pentru oricine nu și-a dezvoltat încă un gust pentru vinurile roșii.

Legenda spune că strugurele Merlot a fost numit după o mierlă indigenă care a fost văzută sărbătorind cu strugurii negri copți. Cuvântul francez pentru mierlă este „Merle” (merlau în dialectul occitan al regiunii), așa că se pare că există cu siguranță o legătură între mierlă și strugure negru.

Informații suplimentare
Despre cramă

Davino consideră că vinul nu se bea, ci se traiește. De aproape 20 de ani, alături de oamenii pentru care vinul este parte din viața lor, au reușit să obțină esenta – vinurile Davino. Din cele 70 de hectare în proprietate și 18 hectare lucrate în arendă se obțin nu mai mult de 200.000 de butelii Davino anual. Via, inima vinurilor Davino, este lucrată prin dirijarea creșterii și tăieri în verde pentru a obține un maxim 5000 kg/ha, iar strugurii sunt selectați cu atenție de acei oameni care îi cunosc și iubesc. Vinurile Davino sunt în special cupaje, dar ne încantă și cu două vinuri realizate din cele mai valoroase soiuri românești – Fetească Albă și Fetească Neagră. Este de remarcat că materialul didactic utilizat pentru lucrări științifice atât la Catedra de Viticultură și Vinificație din cadrul Universității de Știinte Agronomice București cât și la Catedra de Oenologie a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” este furnizat de Davino datorită tipicității vinurilor realizate din soiurilor pure românești.