Col D’Orcia Rosso di Montalcino

79,00 lei

Producător: Col D’Orcia
Origine: Toscana, Italia
Soi struguri: Sangiovese

Stoc epuizat

Loading...
Descriere

Col D’Orcia Rosso di Montalcino este un vin clasic, realizat cu struguri puri Sangiovese, lansat la un an de la recoltare, astfel încât să păstreze toată prospețimea și fructul unui vin tânăr și, în același timp, intensitatea pe care doar terroir-ul Montalcino este capabil să o ofere.

An: 2016
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: antipasti, barbeque, charcuterie, hamburger, mezze, salamuri proaspete
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Descoperă pe site-ul nostru și alte vinuri din același soi!

Sangiovese a fost cultivat în centrul Italiei de generații, deși cercetările recente ale viței de vie sugerează că soiul nu este atât de vechi cum se credea cândva. Calitatea vinului Sangiovese poate fi notoriu variabilă. Dar, în anii 1980, tehnicile de vinificație îmbunătățite drastic au văzut o schimbare semnificativă către versiuni mai orientate spre calitate. Sangiovese este în general apreciat pentru structura sa acidă, taninurile ferme, caracterele savuroase și aromele de cireșe negre. În Toscana, Sangiovese este singurul soi de struguri permis în prestigiosul Brunello di Montalcino DOCG și oferă coloana vertebrală pentru Vino Nobile di Montepulciano și vinurile populare din Chianti, unde trebuie să reprezinte 80% din amestec. Sangiovese este plantat pe scară largă în Lazio, Umbria, Marche (toate care se învecinează cu Toscana) și Corsica. Pe aceasta din urmă, soiul este cunoscut sub numele de Nielluccio și are o caracteristică distinctă de maquis, care îl deosebește oarecum de alte Sangiovese. (Maquis este tufișul care acoperă insula și include arbuști precum salvie, ienupăr, pădure, stejar și mirt.) Este, de asemenea, foarte proeminent în Romagna ale cărei vinuri au fost adesea descrise ca fiind inferioare, datorită diferențelor clonale față de Sangiovese toscan.

Informații suplimentare
Despre cramă

Una dintre primele crame din Montalcino, Col D’Orcia este astăzi cea mai mare proprietate certificată organic din Toscana. Din poziţia de lider în producţia de Brunello di Montalcino, acest producător a contribuit la definirea şi promovarea uneia dintre cele mai prestigioase regiuni viticole din Italia. Tradiţie, integritate şi sustenabilitate sunt elementele pe care se bazează filosofia acestui domeniu, ale cărui vinuri sunt apreciate în întreaga lume. Aflată în apropierea oraşului medieval Montalcino, în provincia Siena, crama are o lungă istorie în vinificaţie, ce începe încă din secolul al XVIII-lea. În 1973, crama a fost achiziţionată de către familia Cinzano, care a contribuit la mărirea considerabilă a plantaţiilor, ajungând în poziţia de al treilea cel mai mare deţinător de vii Brunello di Montalcino. Astăzi, crama este condusă de către Contele Francesco Marone Cinzano, un neobosit ambasador al cramei sale şi al regiunii Montalcino, care a transformat Col D’Orcia într-o proprietate 100% organică.