Descriere
Acest Château Minuty Prestige Rosé ușor exprimă niște arome foarte intense de citrice și flori albe. La gust, o textură catifelată combinată cu o aromă proaspătă conferă acestui vin o anumită calitate eterică.
An: poate varia
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: carpaccio de vițel, pește la grătar, legume umplute, bucătărie orientală
Alcool: 12.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Grenache (Garnacha) este un soi de struguri roșii cultivat pe scară largă în Franța, Spania, Australia și Statele Unite. Este deosebit de versatil atât în podgorie, cât și în cramă, ceea ce poate explica de ce este unul dintre cei mai răspândiți struguri din lume. Grenache este numele francez (și cel mai recunoscut la nivel internațional) pentru struguri, dar are o serie de sinonime. În multe zone, cum ar fi Ronul de Sud și Valea Barossa, se poate obține Grenache foarte copt, suculent și fructat. Prin urmare, este adesea amestecat cu alte soiuri care contribuie la aciditate, un profil diferit de tanin, culoare și complexitate aromatică. Acesta este un element cheie în proeminența amestecurilor roșii din Rhône de Sud și a amestecurilor „GSM” în Australia și în alte părți, combinând Grenache, Syrah și Mourvèdre. Produs ca vin de soi, Grenache prezintă arome bogate, picante, de fructe de pădure, în special de zmeură. Unii degustători notează frunza de roșii ca o aromă care apare de obicei. Vinurile din regiunile foarte fierbinți pot avea cu siguranță o căldură corespunzătoare și caractere de fructe gătite. În amestecurile „GSM”, notele de ardei ale Syrah pot fi uneori proeminente.
Cinsault este un soi francez de struguri roșii, folosit în mod tradițional din amestecul Rhône-ului de Sud, ca partener al Grenache, Syrah și Mourvèdre. Cinsault este un strugure versatil în pahar. Ca soi, produce un vin moale, cu un conținut scăzut de taninuri, cu o culoare deschisă, roșu cărămiziu. Cel mai des întâlnit descriptor este fructele strălucitoare, roșii. Cinsault provenit din viță de vie mai veche, care are cel puțin 20 de ani, contribuie cu arome condimentate, cărnoase. Ca vin de amestec, este folosit pentru parfumul său floral și de căpșuni. Ca rosé, capătă arome mai strălucitoare de zmeură, piersică albă, frunze de ceai și petale de trandafir, cu arome de fructe tropicale de litchi, guava și papaya.
Îndrăzneala și picanteria sunt principalele caracteristici ale Syrah. Acest vin roșu corpolent este plin de cele mai delicioase arome de fructe coapte, fum și piper negru, pentru a numi câteva. Există mici variații ale intensității și texturii în funcție de locul în care au crescut strugurii și de vinul produs, dar, per total, te poți aștepta la o degustare plină de diferite arome. Syrah se numește Shiraz în unele țări din Lumea Nouă, dar în esență vei primi în continuare același soi de vin roșu.
Tibouren este un soi de struguri cu coajă neagră cultivat în Provence, sudul Franței. Este folosit în principal pentru producerea de vinuri roze corpolente, cu un buchet de pământ. Este cunoscut și sub numele de Antibois, iar în Germania este cunoscut sub numele de Geysserin.
Tibouren este de obicei amestecat cu soiuri precum Grenache și Cinsault pentru a produce roze-urile din regiunile provensale, deși unii producători fac și vin de sine stătător. Se spune că vinurile au arome distinctive, florale și asemănătoare fructelor de pădure, precum și caracterul pământesc menționat.