Château de l’Escarelle Croix d’Engardin

165,00 lei

Producător: Château de l’Escarelle
Origine: Provence, Franța
Soi struguri: Grenache, Syrah, Cinsault

Loading...
Descriere

Pe versanții unuia dintre cele mai abrupte și mai stâncoase dealuri de pe proprietate, cavalerii templieri din epoca medievală au construit un fort care poate fi văzut până astăzi. Pentru a-i comemora pe constructori, cel mai bun vin al cramei, Château de l’Escarelle Croix d’Engardin, poartă faimoasa cruce a Ordinului Cavalerilor Templieri. De-a lungul unui număr de ani, au fost selectați cu răbdare strugurii din cele mai expresive parcele ale moșiei și astfel a fost creat acest vin emblematic. Aceste vinuri sunt fermentate și maturate în butoaie noi de stejar francez. Acest vin are un potențial de păstrare foarte bun, care va varia în funcție de vinul specific și anul de îmbuteliere.

An: 2019
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: aperitive sofisticate, mâncăruri din sudul Franței, mâncăruri din pește mediteranean și carne de calitate la grătar
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Grenache (Garnacha) este un soi de struguri roșii cultivat pe scară largă în Franța, Spania, Australia și Statele Unite. Este deosebit de versatil atât în podgorie, cât și în cramă, ceea ce poate explica de ce este unul dintre cei mai răspândiți struguri din lume. Grenache este numele francez (și cel mai recunoscut la nivel internațional) pentru struguri, dar are o serie de sinonime. În multe zone, cum ar fi Ronul de Sud și Valea Barossa, se poate obține Grenache foarte copt, suculent și fructat. Prin urmare, este adesea amestecat cu alte soiuri care contribuie la aciditate, un profil diferit de tanin, culoare și complexitate aromatică. Acesta este un element cheie în proeminența amestecurilor roșii din Rhône de Sud și a amestecurilor „GSM” în Australia și în alte părți, combinând Grenache, Syrah și Mourvèdre. Produs ca vin de soi, Grenache prezintă arome bogate, picante, de fructe de pădure, în special de zmeură. Unii degustători notează frunza de roșii ca o aromă care apare de obicei. Vinurile din regiunile foarte fierbinți pot avea cu siguranță o căldură corespunzătoare și caractere de fructe gătite. În amestecurile „GSM”, notele de ardei ale Syrah pot fi uneori proeminente.

Cinsault este un soi francez de struguri roșii, folosit în mod tradițional din amestecul Rhône-ului de Sud, ca partener al Grenache, Syrah și Mourvèdre. Cinsault este un strugure versatil în pahar. Ca soi, produce un vin moale, cu un conținut scăzut de taninuri, cu o culoare deschisă, roșu cărămiziu. Cel mai des întâlnit descriptor este fructele strălucitoare, roșii. Cinsault provenit din viță de vie mai veche, care are cel puțin 20 de ani, contribuie cu arome condimentate, cărnoase. Ca vin de amestec, este folosit pentru parfumul său floral și de căpșuni. Ca rosé, capătă arome mai strălucitoare de zmeură, piersică albă, frunze de ceai și petale de trandafir, cu arome de fructe tropicale de litchi, guava și papaya.

Îndrăzneala și picanteria sunt principalele caracteristici ale Syrah. Acest vin roșu corpolent este plin de cele mai delicioase arome de fructe coapte, fum și piper negru, pentru a numi câteva. Există mici variații ale intensității și texturii în funcție de locul în care au crescut strugurii și de vinul produs, dar, per total, te poți aștepta la o degustare plină de diferite arome. Syrah se numește Shiraz în unele țări din Lumea Nouă, dar în esență vei primi în continuare același soi de vin roșu.

Informații suplimentare
Despre cramă

Chateau de L’Escarelle este o podgorie care se întinde pe 100 ha, pe colinele cu același nume și pe muntele Loube. Poziția geografică permite cultivarea viței de vie până la 500 m altitudine, ceea ce oferă vinurilor un gust sofisticat și expresiv. Proprietarii  Chateau de L’Escarelle sunt dedicați conservării mediului și potențialului natural, fiind mereu implicați în diverse proiecte de agroturism și biodiversitate, precum ocrotirea celor 95 de specii de fluturi indexate pe teritoriul podgoriei. Aflată în Parcul regional Sainte-Baume, podgoria adăposteşte soiuri mediteraneene pe care, cu ajutorul unor tehnologii de ultimă oră, le transformă în vinuri excelente, care înnobilează orice moment.