Champagne Billecart – Salmon Brut Rosé

Loading...

424,00 lei

Producător: Champagne Billecart – Salmon
Origine: Champagne, Franța
Soi struguri: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Loading...

Descriere

Cu aromele sale subtile și gourmet, acest cuvée, Champagne Billecart – Salmon Brut Rosé, este un punct de referință printre șampaniile roze. Va fi un însoțitor plăcut pentru cele mai fericite momente cu culoarea sa strălucitoare, finețea uimitoare și intensitatea sa mare.

An: poate varia
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: crustacee, fructe de mare, homar, pește, sushi
Alcool: 12 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Originar din regiunea Burgundia din Franța, Pinot Noir este un soi de struguri negri folosit la producerea vinului Pinot Noir. Caracteristicile Pinot Noir de finețe, potențial de îmbătrânire și farmec evaziv l-au făcut unul dintre cele mai populare și căutate vinuri din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe vinuri, deoarece este notoriu dificil de cultivat și foarte deosebit în ceea ce privește terroir-ul și climatul în care acest struguri va înflori.

Pinot Meunier (sau doar Meunier) este un soi de struguri de culoare închisă, precum fructele de pădure, fiind faimos datorită faptului că este folosit în amestecul de șampanie. Mai puțin apreciat decât partenerii săi Pinot Noir și Chardonnay, Pinot Meunier este un cal de bătaie liniștit în Champagne. Cuvântul Meunier înseamnă „morar” și se referă aici la aspectul „făinos” al părții inferioare a frunzelor viței de vie. Pinot Meunier a fost descris de multă vreme ca o mutație clonală a grupului Pinot, prin urmare împărtășind aceeași amprentă ADN ca și Pinot Noir, Pinot Gris și alți derivați Pinot. Cercetările recente au contestat însă această relație. Acest lucru a făcut ca instituții precum Comité Interprofessionel du vin de Champagne (CIVC) și Institut National de la Recheche Agronomique (INRA) să susțină numele Meunier, ca fiind mai puțin înșelător. Faptul că Pinot Meunier se maturizează mai repede decât Pinot Noir îl face ideal pentru a ajuta la înmuierea șampaniei non-vintage în primă fază. Cu toate acestea, de la sine, Pinot Meunier nu îmbătrânește bine. Este predispus să se dezechilibreze dacă nu este susținut de tovarășii săi de șampanie. În consecință, este mai puțin obișnuit ca proporții mari de Pinot Meunier să fie folosite în șampanie vintage.

Strugurii Chardonnay sunt cultivați de secole în Burgundia, Franța și aici veți găsi cele mai bune și mai costisitoare exemple ale acestui soi alb nobil. De acolo, s-a răspândit în cele patru colțuri ale globului, dar în America a devenit cel mai îndrăgit dintre vinurile albe.
Chardonnay este un strugure adaptabil și versatil și poate crește într-o gamă largă de climate, iar vinul care este produs din acesta poate apărea în multe forme și prețuri. Deci, cu Chardonnay, obții un vin pentru toate anotimpurile și toate gusturile. Modul în care este produs vinul poate varia de la crocant și acidulat la fructat și maturat în stejar. Există, de asemenea, o diferență în caracteristicile Chardonnay-ului produs în clime mai reci decât cele ale vinurilor produse în clime mai calde.

Informații suplimentare

Despre cramă

Billecart-Salmon este una dintre puținele case de Champagne care mai sunt deținute de familia fondatoare și a fost înființată în 1818 de Nicolas-François Billecart. În ceea ce privește recolta, unul dintre aspectele distinctive ale Billecart-Salmon este filosofia brandului conform căreia o recoltă timpurie produce șampanii mai elegante și mai delicate. Se urmărește obținerea unei structuri elegante și puternic acidulate, în defavoarea unui volum alcoolic ridicat pe post de conservant, și, prin urmare, strugurii nu se culeg niciodată după ce au trecut de un volum alcoolic de 10%. O altă caracteristică definitorie a Billecart-Salmon e practica lor de dublă decantare la rece, pe care au început să o folosească în 1952. Această practică elimină drojdiile sălbatice și orice alte elemente nedorite, fără a utiliza enzime sau procedee precum filtrarea ori centrifugarea. Începând cu anul 2001, Billecart-Salmon a mutat procesul de vinificare într-o cramă nouă, despre care se spune că este cea mai avansată din punct de vedere tehnologic din întreaga regiune Champagne. Complexitatea și precizia care caracterizează munca de vinificare a lui François Domi a obligat familia să folosească toate resursele disponibile pentru a crea mediul perfect pentru producerea acestor șampanii cu adevărat excepționale. Capacitatea de a realiza 75 de micro-fermentații simultan, îi permite lui Domi să păstreze multe dintre parcele separate până la faza de amestecare. Majoritatea strugurilor Billecart-Salmon provine dintr-o podgorie mică, iar cantitatea astfel obținută este suplimentată cu struguri cumpărați de pe Valea Marnei și din Montagne de Reims.

Produse din aceeași categorie