Cantina Santa Maria La Palma Aragosta

46,00 lei

Producător: Cantina Santa Maria La Palma
Origine: Sardinia, Italia
Soi struguri: Vermentino

Loading...
Descriere

Cantina Santa Maria La Palma Aragosta Vermentino di Sardegna este un vin armonios, sec, dar cu o aciditate moderată, cu un postgust interesant și plăcut de migdale. Homarul este simbolul gastronomiei di Alghero, locul de origine al acestui vin, fiind totodată și partenerul perfect pentru asociere gastronomică.

An: 2020
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: antipasti, crustacee, fructe de mare, homar, mâncare asiatică, paste, pește, sufleuri
Alcool: 12.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Vermentino este un soi de struguri de vin alb cultivat în diferite locații și sub diferite denumiri, în jurul vestului Mediteranei. Punctele forte includ nord-vestul Italiei, sudul Franței și insulele învecinate Corsica și Sardinia. Are diverse denumiri, printre care Pigato în Liguria, Favorita în Piemont și Rolle în Provence, deși există un dezacord de lungă durată cu privire la care dintre acestea sunt sinonime pentru Vermentino și care sunt soiuri distincte în sine. Oricare ar fi adevărul, vinurile Vermentino, vinurile Pigato, vinurile Favorita și vinurile Rolle au multe în comun, cel mai evident aciditatea lor răcoritoare și aromele atractive de piersici, coajă de lămâie, ierburi uscate și un miros de mineralitate salină. Există incertitudine cu privire la originile genetice și geografice ale lui Vermentino. În timp ce unele autorități sugerează că a venit în Italia din Spania, altele spun tocmai contrariul. O a treia teorie descrie chiar varietatea care ajunge în Mediterana din Orientul Mijlociu, prin Grecia.

Informații suplimentare
Despre cramă

În 1946, în urma Reformei Agrare ce a avut loc în perioada imediat următoare războiului, zona Nurra a fost retrocedată fermierilor. Înzestrați cu putere de muncă, o sută dintre aceștia au format în 1959 o cooperativă ce și astăzi poartă numele Cantina Santa Maria La Palma. 700 de hectare dau naștere unei multitudini de vinuri specifice Sardiniei, vinuri realizate cu pasiune și dăruire, utilizând cea mai avansată tehnologie existentă. Principalul obiectiv al cramei Cantinei Santa Maria La Palma este reprezentat de calitatea și constanța acesteia de la o recoltă la alta. De la metodele și tehnicile de selecție cu scopul de a produce cei mai buni struguri, până la acțiunile demarate pentru protejarea solului – toate aceste eforturi au un obiectiv comun, acela de a depași așteptările consumatorilor.