Ca Marcanda Promis

169,00 lei

Producător: Ca Marcanda
Origine: Toscana, Italia
Soi struguri: Merlot, Syrah, Sangiovese

Loading...
Descriere

Numele marcă Promis a fost creat de familia Gaja pentru a denota angajament, așteptare, împlinire și speranță – promisiunea calității și recompensa diligenței și excelenței. Ca Marcanda Promis oferă eleganța și suplețea Merlotului și Syrahului, completate de structura vibrantă a Sangiovese, strugurele emblematic al Toscanei. Acest vin se bea bine la o vârstă fragedă.

An: 2017
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, vită, miel
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Merlot este renumit pentru că este un vin roșu ușor de băut, care este de obicei moale și elegant. Din acest motiv, este plantat pe scară largă în întreaga lume și este unul dintre cele mai populare vinuri roșii. Merlot este excelent ca băutură de sine stătătoare și se asortează bine cu o mare varietate de alimente. Este considerat un vin roșu de început excelent pentru oricine nu și-a dezvoltat încă un gust pentru vinurile roșii.
Legenda spune că strugurele Merlot a fost numit după o mierlă indigenă care a fost văzută sărbătorind cu strugurii negri copți. Cuvântul francez pentru mierlă este „Merle” (merlau în dialectul occitan al regiunii), așa că se pare că există cu siguranță o legătură între mierlă și strugure negru.

Îndrăzneala și picanteria sunt principalele caracteristici ale Syrah. Acest vin roșu corpolent este plin de cele mai delicioase arome de fructe coapte, fum și piper negru, pentru a numi câteva. Există mici variații ale intensității și texturii în funcție de locul în care au crescut strugurii și de vinul produs, dar, per total, te poți aștepta la o degustare plină de diferite arome. Syrah se numește Shiraz în unele țări din Lumea Nouă, dar în esență vei primi în continuare același soi de vin roșu.

Sangiovese a fost cultivat în centrul Italiei de generații, deși cercetările recente ale viței de vie sugerează că soiul nu este atât de vechi cum se credea cândva. Calitatea vinului Sangiovese poate fi notoriu variabilă. Dar, în anii 1980, tehnicile de vinificație îmbunătățite drastic au văzut o schimbare semnificativă către versiuni mai orientate spre calitate. Sangiovese este în general apreciat pentru structura sa acidă, taninurile ferme, caracterele savuroase și aromele de cireșe negre. În Toscana, Sangiovese este singurul soi de struguri permis în prestigiosul Brunello di Montalcino DOCG și oferă coloana vertebrală pentru Vino Nobile di Montepulciano și vinurile populare din Chianti, unde trebuie să reprezinte 80% din amestec. Sangiovese este plantat pe scară largă în Lazio, Umbria, Marche (toate care se învecinează cu Toscana) și Corsica. Pe aceasta din urmă, soiul este cunoscut sub numele de Nielluccio și are o caracteristică distinctă de maquis, care îl deosebește oarecum de alte Sangiovese. (Maquis este tufișul care acoperă insula și include arbuști precum salvie, ienupăr, pădure, stejar și mirt.) Este, de asemenea, foarte proeminent în Romagna ale cărei vinuri au fost adesea descrise ca fiind inferioare, datorită diferențelor clonale față de Sangiovese toscan.

Informații suplimentare
Despre cramă

În 1996, Angelo Gaja, unul dintre cei mai renumiți vinificatori din lume, pionier al vinului din Piemont, achiziționează o cramă din Toscana, pe care o numește Ca’Marcanda. Principalul obiectiv al acestei crame este realizarea de vinuri super-premium din soiuri internaționale, care să reflecte terroir-ul din Toscana. Cele 150 de hectare de viță de vie sunt plantate cu Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Syrah. Cu acest proiect, Ca’Marcanda, Angelo Gaja și-a dorit să faca un transfer al experienței din Piemont în regiunea Maremma: pentru a obține o calitate unică, trebuie să înțelegi potențialul fiecărui soi în combinație cu unicitatea și specificitatea fiecărei parcele în parte. Vinurile Ca’Marcanda reflectă tot ce poate oferi mai bun terroir-ul Bolgheri: vinuri mature, cu arome de fructe coapte, cu o aciditate bine echilibrată. Promis, Magari și Camarcanda sunt cele trei vinuri rosii produse aici, fiecare dintre ele fiind o definiție definită a terroir-ului Bolgheri.