Ca’ dei Frati Ronchedone

135,00 lei

Producător: Ca’ dei Frati
Origine: Lombardia, Italia
Soi struguri: Marzemino, Sangiovese, Cabernet Sauvignon

Loading...
Descriere

În zona în care se înalță primele dealuri morenice, se obțin vinuri roșii remarcabil de substanțiale și puternice, iar Ca’ dei Frati Ronchedone Benaco Bresciano este demonstrația supremă în acest sens. Foarte popular din momentul în care a început să se realizeze că anumite zone și anumite microclimate erau potrivite pentru a obține un astfel de vin. Marzemino, Sangiovese și 10% Cabernet fac din acesta un vin care nu poate trece neobservat.

An: 2018
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: barbeque, brânzeturi, paste, risotto, vânat, vită
Alcool: 13.5 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Marzemino este un soi de struguri cu coajă închisă, cu coacere întârziată, cultivat în principal în Trentino-Alto Adige, dar și în regiunile vinicole Veneto, Lombardia și Emilia-Romagna din Italia. Cel mai prestigios rol al lui Marzemino este a fi ingredientul cheie (95 la sută) în vinurile dulci passito, precum Colli di Conegliano Refrontolo, pentru care strugurii sunt uscați în cramă (în mod tradițional pe covoare de paie) săptămâni sau chiar luni după recoltare. În Lombardia, aproape niciodată nu este folosit pentru vinuri de soi, ci este amestecat cu produse precum Sangiovese, Barbera și Merlot, în special în vinurile de la Capriano del Colle și Botticino DOC. La fel ca tovarășii săi din nordul Italiei, Vespaiolo și Raboso, Marzemino are elemente ierboase, pe bază de plante și un parfum de vișine în componența sa organoleptică, dar are un echilibru mai mare în ceea ce privește nivelurile de acid și zahăr. Dacă i se dă un loc suficient de însorit (cel mai probabil pe versanții orientați spre sud-vest ale văii Adige sau pe dealurile din jurul Conegliano), Marzemino poate produce vinuri răcoritoare, cu miros de fructe de pădure. În afara Italiei, câțiva producători produc vinuri de soiuri Marzemino, și anume în King Valley din Australia și Hawke’s Bay din Noua Zeelandă.

Sangiovese a fost cultivat în centrul Italiei de generații, deși cercetările recente ale viței de vie sugerează că soiul nu este atât de vechi cum se credea cândva. Calitatea vinului Sangiovese poate fi notoriu variabilă. Dar, în anii 1980, tehnicile de vinificație îmbunătățite drastic au văzut o schimbare semnificativă către versiuni mai orientate spre calitate. Sangiovese este în general apreciat pentru structura sa acidă, taninurile ferme, caracterele savuroase și aromele de cireșe negre. În Toscana, Sangiovese este singurul soi de struguri permis în prestigiosul Brunello di Montalcino DOCG și oferă coloana vertebrală pentru Vino Nobile di Montepulciano și vinurile populare din Chianti, unde trebuie să reprezinte 80% din amestec. Sangiovese este plantat pe scară largă în Lazio, Umbria, Marche (toate care se învecinează cu Toscana) și Corsica. Pe aceasta din urmă, soiul este cunoscut sub numele de Nielluccio și are o caracteristică distinctă de maquis, care îl deosebește oarecum de alte Sangiovese. (Maquis este tufișul care acoperă insula și include arbuști precum salvie, ienupăr, pădure, stejar și mirt.) Este, de asemenea, foarte proeminent în Romagna ale cărei vinuri au fost adesea descrise ca fiind inferioare, datorită diferențelor clonale față de Sangiovese toscan.

Pentru majoritatea iubitorilor de vin roșu, Cabernet Sauvignon este iubit pentru eleganța sa sofisticată și aromele sale generoase. Caracteristicile Cabernet Sauvignon ale taninurilor robuste care îi susțin structura corpolentă și buchetul plin de viață și fructat fac din acest soi de vin un câștigător de fiecare dată. Este cunoscut pentru culoarea roșu intens și pentru conținutul de alcool impresionant de mare. Îți seduce toate simțurile, iar gama de arome asigură că acest vin roșu nu este niciodată uitat.

Informații suplimentare
Despre cramă

În 1872, "o casă cu subsol situată în Lugana – Sermione ia numele de Fratt". Aceasta este prima atestare istorică a companiei Ca' dei Frati. În urmă cu mai bine de 150 de ani, Felice Dal Cero, fiul lui Domenico (cultivator în Montecchia Crosara, Verona), simțind potențialul zonei viticole, se mută în Lugana di Sirmione. După 30 de ani de muncă în vie, în pivniță, în 1969 fiul său, Pietro, ia parte la nașterea primei etichete a cramei Ca' dei Frati. În 2012, Pietro lasă moștenire afacerea soției sale Rosa și copiilor Igino, Gian Franco și Anna Maria, care conduc compania cu aceeași pasiune și determinare. Noua vie, Luxinum, cumpărată în Valpolicella, este și o întoarcere la origini, unde a început totul. Respectul reciproc, unitatea familiei, rolurile bine definite și legătura cu terenurile de pe malul lacului Garda, sunt puterea reală a familiei Dal Cero.