Ca’ dei Frati Amarone della Valpolicella Pietro dal Cero

Loading...

459,00 lei

Producător: Ca’ dei Frati
Origine: Lombardia, Italia
Soi struguri: Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina

Loading...

Descriere

Ca’ dei Frati Amarone della Valpolicella Pietro dal Cero captivează băutorul, în primul rând, prin culoarea sa rubinie, intensă. Sortimentul este exuberant, cu arome clasice de vișine, îmbinate cu note de ciocolată și condimente dulci. Subtilitatea sporește componenta florală a trandafirului violet. Notele balsamice apar cu convingere tot mai mare, împreună cu note de anason stelat și agrișe sălbatice.

An: 2015
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: preparate din carne roșie și vânat, brânzeturi maturate, ciocolată neagră
Alcool: 17 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Corvina este un soi de struguri de vin roșu italian, cel mai faimos ca constituent cheie al vinurilor Valpolicella, alături de Rondinella. Caracteristica sa cel mai frecvent citată este aroma de vișine, precum și lipsa culorii și a taninului – vinurile Corvina tind să fie roșii strălucitoare și cu structură mai ușoară. De asemenea, soiul se pretează bine procesului de apassimento al strugurilor de uscare la aer, folosit pentru a face celebrul vin Amarone. Corvina este plantată pe scară largă în partea de nord-est a Italiei, producând vinuri DOC, DOCG și IGT. În vinurile Valpolicella, Bardolino și Amarone, Corvina alcătuiește cea mai mare parte, dar nu întregul: vinurile Corvina 100% trebuie să fie produse sub titlul regional IGT. Ca și în cazul celebrelor Super Toscane, producătorii de top nu au lăsat asta să îi împiedice să producă vinuri prestigioase, concentrate, iar multe vinuri de top pe bază de Corvina sunt etichetate IGT. În cupaje, nivelul ridicat de aciditate al Corvinei și aromele distinctive de cireșe și erbacee sunt esențiale pentru caracterul vinului.

Rondinella este un soi italian de struguri de vin roșu care apare cel mai frecvent în vinurile de amestec Valpolicella și Bardolino. Rareori cultivată în afara regiunii Veneto, atributul cheie al Rondinella este randamentul său prolific și de încredere. Cu toate acestea, acest atribut rareori echivalează cu o calitate bună și, în consecință, Rondinella este aproape niciodată produsă ca vin de soi. Mai degrabă, este folosit pentru a adăuga arome de plante vinurilor pe bază de Corvina și pentru a completa amestecul. Corvina împărtășește mai mult decât practici tradiționale de amestecare cu Rondinella, deoarece profilarea ADN la începutul secolului 21 a stabilit-o ca soi de bază pentru Rondinella. La fel ca și părintele său, Rondinella are coaja groasă, rezistentă la putregai și potrivită pentru metoda appassimento de uscare a strugurilor. În consecință, Rondinella este adesea folosită în amestecurile Recioto și Amarone.

Corvinone este un soi de struguri roșii cultivat în regiunea Veneto din nord-estul Italiei. Alături de Corvina, Rondinella și Molinara, este unul dintre constituenții cheie ai vinurilor Valpolicella. Soiul a fost mult timp considerat a fi o clonă a Corvinei și rareori apare fără el în amestecuri. Cu toate acestea, în 1993, cercetările genetice au arătat că Corvinone este un soi separat și studii ulterioare au afirmat că nu este strâns legat nici de Corvina, nici de orice alt soi Veronese. După cum sugerează numele său, care înseamnă „Corvina mare”, dimensiunea tipică a boabelor și a ciorchinelui Corvinone este mai mare decât offsiderul său. Cu toate acestea, este similar în ceea ce privește tipul de terroir de care are nevoie, cu locații de deal pe sol sărac necesare pentru a controla vigoarea. Atât Corvina, cât și Corvinone au pielea groasă și sunt potrivite pentru uscare pentru a face vinuri Amarone și Recioto.

Croatina este un soi de struguri de vin roșu găsit în mai multe zone din centrul nordic al Italiei, și anume estul Piemontului, sudul Lombardiei și vestul Emilia-Romagna. Este uneori cunoscut sub sinonimul Bonarda, o poreclă pe care o împărtășește cu Uva Rara și Bonarda Piemontese, un soi aromat aproape dispărut de pe dealurile Piemontului. Croatina, după cum sugerează și numele, își are originea în Croația, cel mai probabil în regiunea de coastă Primorska Hrvatska, care a dat lumii atât Primitivo, cât și versiunea sa americană, Zinfandel. Călătoria pe uscat din Croația (prin Slovenia) până în nordul Italiei este relativ scurtă, deși este la fel de posibil ca vița de vie să fi fost adusă inițial peste Marea Adriatică, ajungând mai întâi la Veneția sau Ravenna. Plantațiile din Croatina de la începutul secolului 21 acoperă mai puțin de 9.000 de acri (3.650 ha). Odată cu creșterea popularității soiurilor internaționale precum Cabernet Sauvignon, Merlot și Pinot Noir, viitorul soiului va depinde dacă producătorii locali de vin pot aduce Croatina în atenția consumatorului de vin contemporan.

Informații suplimentare

Despre cramă

În 1872, "o casă cu subsol situată în Lugana – Sermione ia numele de Fratt". Aceasta este prima atestare istorică a companiei Ca' dei Frati. În urmă cu mai bine de 150 de ani, Felice Dal Cero, fiul lui Domenico (cultivator în Montecchia Crosara, Verona), simțind potențialul zonei viticole, se mută în Lugana di Sirmione. După 30 de ani de muncă în vie, în pivniță, în 1969 fiul său, Pietro, ia parte la nașterea primei etichete a cramei Ca' dei Frati. În 2012, Pietro lasă moștenire afacerea soției sale Rosa și copiilor Igino, Gian Franco și Anna Maria, care conduc compania cu aceeași pasiune și determinare. Noua vie, Luxinum, cumpărată în Valpolicella, este și o întoarcere la origini, unde a început totul. Respectul reciproc, unitatea familiei, rolurile bine definite și legătura cu terenurile de pe malul lacului Garda, sunt puterea reală a familiei Dal Cero.

Produse din aceeași categorie