Boutari Moschofilero

57,00 lei

Producător: Boutari Winery
Origine: Mantinia, Grecia
Soi struguri: Moschofilero

Loading...
Descriere

Boutari Moschofilero este un alt best seller de la Boutari, un minunat Moschofilero cu toate caracteristicile tipice ale soiului, un vin care place tuturor. Un parfum și un gust care nu se uita usor și care explică popularitatea sa crescută. În efortul de a salva soiul de struguri Moschofilero de la dispariție și ca recunoaștere a potențialului enorm al acestui soi aromatic, Boutari a creat unul dintre cele mai faimoase branduri de pe piață. Vinul „Moschofilero” Boutari este sinonim cu soiul Moschofilero și a câștigat recunoaștere internațională ca fiind unul dintre cele mai versatile vinuri, care continuă să surprindă bucătăriile internaționale.

An: 2022
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: carne de pasăre, pește, fructe de mare, brânză proaspătă, salate verzi, risotto cu fructe de mare, risotto cu legume proaspete, hamsii prăjite, pește la grătar
Alcool: 11 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Moschofilero este un soi de struguri aromați, cu coajă roz, cultivat în principal în peninsula Peloponez din Grecia. Aici, este componenta principală a vinurilor proaspete, ușoare de Mantinia, al căror caracter aromat și arome florale, de struguri sunt adesea comparate cu vinurile obținute din Traminer și Muscat. S-a spus că nu există un singur Moschofilero, ci doar multe mutații ale vechii familii de struguri „Fileri” din Peloponez. Sufixul -filero se pretează multor soiuri cultivate în zonă, care au un ADN asemănător cu Moschofilero. Acestea variază în culori de la verde la negru, cu diferențe considerabile în conținutul de zahăr și nivelurile de aciditate. Moschofilero este de departe cel mai comun dintre acestea, dar chiar și în cadrul soiului în sine există o mulțime de variații.

Informații suplimentare
Despre cramă

Boutari este una dintre cele mai mari și mai istorice companii de vinificație de calitate din Grecia. De la înființarea sa în 1879, de către John Boutari, străbunicul actualului Președinte și C.E.O. Constantine Boutari, compania a pus bazele pentru producerea vinurilor de înaltă calitate. Boutari a jucat un rol monumental în salvarea și creșterea în continuare a podgoriilor locale și a soiurilor de struguri indigene în toate regiunile în care compania a fost activă cu cramele sale: în Naoussa, în Goumenissa, în Mantinia, în Attica, în Santorini și în Creta. Boutari a fost un pionier al turismului vinicol grecesc. În 1990, Crama Boutari Santorini a fost prima cramă grecească care a oferit tururi și degustări organizate. Prezența lui Boutari cu peste 40 de vinuri în 25 de țări din întreaga lume, precum și numeroasele premii și distincții pe care le-a primit până în prezent, fac din companie un ambasador demn al vinurilor grecești de calitate superioară în Grecia și în străinătate.