Bauer Cabernet Franc

105,00 lei

Producător: Crama Bauer
Origine: Drăgășani, Oltenia
Soi struguri: Cabernet Franc

Loading...
Descriere

Bauer Cabernet Franc este, ca toate celelalte sortimente ale cramei, un vin atent îngrijit, delicat și aromat, care își păstrează aromele intacte, pe măsură ce este lăsat să se învechească.

An: 2018
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: carne roșie friptă sau la cuptor, brânză de capră, brânză brie
Alcool: 15%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Găsește pe site-ul nostru alte vinuri din același soi!

Cabernet Franc este un vin roșu care este făcut din unul dintre cele mai mari soiuri de struguri negri din lume. Acest vin poate fi realizat ca vin monovarietal, dar este foarte des folosit în cupaje. Este favorizat pentru amestecare deoarece aduce un parfum ușor și finețe delicată soiurilor de struguri mai puternice. Adesea confundat cu Cabernet Sauvignon, este legat de acel soi de struguri, dar este membrul mai moale și mai accesibil al familiei.

Caracteristicile unice Cabernet Franc fac din acesta un vin roșu interesant, chiar dacă ușor subestimat. În primul rând, este remarcat pentru că este o viță de vie rezistentă, care poate prospera într-o gamă largă de climate – de la rece la cele mai calde. Nu este prea solicitant când vine vorba de solul în care va crește, făcând astfel posibilă producerea în multe țări diferite din lume.

Informații suplimentare
Despre cramă

În inima podgoriei Drăgășani, în județul Vâlcea, se găsește Crama Bauer, înființată în anul 2012. Crama Bauer a fost concepută, pentru a vinifica cantități mici de struguri, din soiuri rare sau necunoscute iubitorilor de vinuri, culese de pe parcele vechi, îngrijite cu atenție desăvârșire. Toate sortimentele cramei sunt create de către oenologul Oliver Bauer, de origine germană, ajuns în România în 2003. Din momentul descoperirii zonei, Oliver Bauer contribuie constant la vinificarea, progresul și înțelegerea soiurilor românești.