Avincis Fetească Regală și Pinot Gris

Loading...

62,00 lei

Producător: Avincis
Origine: Drăgășani, Oltenia
Soi struguri: Fetească Regală, Pinot Gris

Loading...

Descriere

Creat din două soiuri destul de diferite, unul cunoscut pe plan internațional, celălat autohton, Avincis Fetească Regală și Pinot Gris este un cupaj deosebit de interesant. Procesul de vinificație contribuie la ineditul sortimentului, în condițiile în care majoritară este Feteasca Regală,  o parte fermentată, o parte maturată în baricuri de stejar, timp de cel puțin 6 luni. Pinot Gris-ul este fermentat separat, în cisterne de inox.

An: poate varia
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: pește, fructe de mare sau carne alba de pasare
Alcool: 14%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Fetească Regală este un soi românesc, realizat prin hibridarea naturală dintre soiurile Fetească albă și Frâncușă, în 1920. Vinurile obținute din acest soi sunt considerate vinuri de masă, de consum, însă, soiul poate produce și vinuri superioare, seci sau vinuri materie primă pentru spumante. Este recomandat ca vinurile realizate din acest soi să fie consumate tinere, pentru ca băutorul să le poată simți aroma, fructuozitatea și prospețimea.

Caracteristicile Pinot Gris sunt aceleași cu cele ale Pinot Grigio. Sunt pline de arome fructate care includ fructe de pădure, fructe coapte și citrice.  La unele sortimente vom găsi și arome de ierburi, condimente, flori, minerale și pământ.

Strugurii Pinot Gris sunt o mutație a strugurilor Pinot Noir (soiul roșu!) și produc, de obicei, un vin alb răcoritor, cu o aromă de citrice, perfect pentru o zi fierbinte de vară. Totuși, strugurii pot fi culesi foarte târziu în sezonul când soarele s-a copt și apoi devin un vin bogat de desert de recoltare târzie.

Informații suplimentare

Despre cramă

Vila Dobrușa, podgoria unde sunt produse vinurile Avincis, are o tradiție semnificativă în vinificație. Dealul pe care este așezată este perfectă, prin expunerea sa la soare, pentru cultivarea atât a soiurilor clasice, străine, dar și a celor românești. Strugurii sunt, mereu, culeși manual și prelucrate în imediata apropriere, pentru a păstra toate aromele strugurilor proaspeți. Tehnologiile moderne contribuie la procesul de vinificație, reușind să contribuie la crearea unor vinuri excepționale, căutate de cunoscătorii de vinuri.

Produse din aceeași categorie