Avantis Anhydrous Santorini

125,00 lei

Producător: Avantis Estate/Anhydrous Winery
Origine: Santorini, Grecia
Soi struguri: Assyrtiko

Loading...
Descriere

Avantis Anhydrous Santorini este un vin nou, diferit de vinurile anterioare din Santorini, de la Ktima Avantis. Este un vin mineral, clasic, dar nu tipicul Assyrtiko al insulei, care exprimă într-un mod frumos terroirul din Santorini. Se remarcă prin arome de lămâie și lime, fum de arma, flori de citrice, pe un fundal mineral. Vinul este sec, cu o mineralitate curată.

An: 2021
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: pește (prăjit la grătar), crustacee, oysters, sushi, sashimi, paste cu fructe de mare și mâncăruri cu legume, carne albă (pui, curcan, carne de porc, iepure)
Alcool: 13.5%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Assyrtiko este, fără îndoială, cel mai emblematic soi de struguri de vin din Grecia. Este cultivat cel mai mult pe insula vulcanică Santorini din Marea Egee. Și-a dezvoltat o reputație ca fiind un soi de struguri versatil. Atât de versatil este acest soi, încât poate fi transformat într-un vin sec, de culoare galben-aurie, cu arome și arome minerale, de pere, de măr și floare de citrice. Unele versiuni sunt fermentate în butoi. Aciditatea naturală ridicată înseamnă că vinurile Assyrtico pot îmbătrâni mulți ani. La fel de cunoscută este și varianta mai dulce, de desert a acestui soi, Vinsanto.

Informații suplimentare
Despre cramă

Crama Avantis din Santorini își continuă activitatea ca „Anhydrous”. În al nouălea an, își schimbă numele și aspectul. „Anhidrou” în limba greacă înseamnă „fără apă”. Solul din Santorini este „anhidrou”, la fel și podgoriile insulei, pe care le udă doar umiditatea atmosferică. În fiecare seară, cețele marine ale Calderei, formează picături de apă peste vița de vie și peste sol. Înainte ca lumina soarelui să le dizolve, aceste picături de apă, benefice, hidratează solul vulcanic și plantele. Podgorile sunt situate în Fira, Karterados, Kamari și Emporio, locații excelente pentru Assyrtiko. Podgoriile de viță variază de la 60 la peste 80 de ani și sunt cultivate în formă de coș, o tehnică tradițională numită „kouloura”. Pământul anorganic al insulei Santorini este natural imun la Phylloxera și multi alți dăunători, reducând nevoia de erbicide sintetice și pesticide.