Descriere
Un cupaj pur românesc, Aurelia Vișinescu Artisan White, preia tot ce este mai bun din fiecare dintre soiurile folosite și combină perfect aromele, pentru a crea acel buchet unic, de citrice, pere și pepene galben.
An: 2018
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: sufleuri, pește și fructe de mare, mâncăruri asiatice, bine răcit la 6-8°C
Alcool: 13.6%
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare
Soiul Tămâioasă Românească a ajuns în România pe filiera coloniștilor greci, fiind prima oară cultivat în sudul Greciei. Produce vinuri albe, aromate si de regula dulci. Ele pot fi invechite in sticla pana la 6-7 ani, fara ca aroma sa sa-si piarda nuantele sale initiale. Este cunoscut, în zilele noastre, sub diverse denumiri și este cultivat în multe țări europene și nu numai.
Fetească Albă este un soi de struguri recunoscut internațional, cultivat în majoritatea podgoriilor, fiind un soi care se adaptează ușor condițiilor de climă din România. Se cultivă și în alte țări europene, cum ar fi Ungaria, Republica Moldova, în Ucraina sau în Germania. Majoritatea vinurilor obținute din Fetească albă sunt seci, cu un conținut echilibrat de alcool, însă, datorită proceselor moderne de vinificație, pe piață se pot găsi, în acest moment și vinuri demiseci sau demidulci, obținute din acest soi. Vinurile obținute au un gust delicat, echilibrat, sunt catifelate, de o finețe deosebită.
Fetească Regală este un soi românesc, realizat prin hibridarea naturală dintre soiurile Fetească albă și Frâncușă, în 1920. Vinurile obținute din acest soi sunt considerate vinuri de masă, de consum, însă, soiul poate produce și vinuri superioare, seci sau vinuri materie primă pentru spumante. Este recomandat ca vinurile realizate din acest soi să fie consumate tinere, pentru ca băutorul să le poată simți aroma, fructuozitatea și prospețimea.