Aurelia Vișinescu Artisan Red

60,00 lei

Producător: Aurelia Vișinescu – Domeniile Săhăteni
Origine: Dealu Mare DOC – CT, Muntenia
Soi struguri: Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon

Loading...
Descriere

Soiul pur românesc, Feteasca, completează perfect pe cele străine, din acest cupaj, făcând din Aurelia Vișinescu Artisan Red o experiență a gusturilor, a aromelor. Structura complexă a sortimentului este dată de gustul de ciocolată amăruie, condimente și vanilie.

An: 2017
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: friptură de curcan sau gâsca, carne de porc sau vânat
Alcool: 14.5%
Maturare: 12 luni în barrique-uri din stejar românesc
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Pentru majoritatea iubitorilor de vin roșu, Cabernet Sauvignon este iubit pentru eleganța sa sofisticată și aromele sale generoase. Caracteristicile Cabernet Sauvignon ale taninurilor robuste care îi susțin structura corpolentă și buchetul plin de viață și fructat fac din acest soi de vin un câștigător de fiecare dată. Este cunoscut pentru culoarea roșu intens și pentru conținutul de alcool impresionant de mare. Îți seduce toate simțurile, iar gama de arome asigură că acest vin roșu nu este niciodată uitat.

Merlot este renumit pentru că este un vin roșu ușor de băut, care este de obicei moale și elegant. Din acest motiv, este plantat pe scară largă în întreaga lume și este unul dintre cele mai populare vinuri roșii. Merlot este excelent ca băutură de sine stătătoare și se asortează bine cu o mare varietate de alimente. Este considerat un vin roșu de început excelent pentru oricine nu și-a dezvoltat încă un gust pentru vinurile roșii.

Legenda spune că strugurele Merlot a fost numit după o mierlă indigenă care a fost văzută sărbătorind cu strugurii negri copți. Cuvântul francez pentru mierlă este „Merle” (merlau în dialectul occitan al regiunii), așa că se pare că există cu siguranță o legătură între mierlă și strugure negru.

Fetească Neagră este un soi cultivat pe meleagurile României și Republicii Moldova din cele mai vechi timpuri. În prezent, se poate regăsi și în podgoriile din alte țări, cum ar fi Rusia, Ungaria sau Germania.

Vinurile realizate din acest soi au o tentă rubinie și arome spectaculoase, de fructe de pădure, vișine, prune uscate, stafide negre și note condimentate, amintind de scorțișoară, piper, ienibahar sau vanilie. Sortimentele au un bun potențial de învechire, devenind mai bogate, însă fine, delicate.

Informații suplimentare
Despre cramă

Localizat într-o zonă de origine controlată, domeniul Săhăteni se desfășoară, în prezent, pe 82 de hectare de vie și se poate lăuda cu o cramă ultramodernă, ce procesează, maturează și îmbuteliază toate vinurile create de oenologul Aurelia Vișinescu. În pivnița subterană, se pot găsi baricuri din stejar românesc, franțuzesc și rusesc, ce asigură condițiile optime pentru învechirea anumitor loturi de vin. Oenologul Aurelia Vișinescu folosește atât procese de vinificație din Lumea Veche, cât și unele din Lumea Nouă, producând vinuri în loturi mici, numai în anii favorabili fiecărui soi de vin, pentru a le acorda întreaga atenție.