Argyros Cuvee Monsignori

158,00 lei

Producător: Argyros Estate
Origine: Insulele Ciclade (Santorini), Grecia
Soi struguri: Assyrtiko

Loading...
Descriere

Argyros Cuvee Monsignori este cea mai recentă creație a Cramei Argyros, care reprezintă în mod perfect caracteristicile terroirului unic din Santorini. Este produs din soiul Assyrtiko, cultivat în podgoriile Episkopi (180-200-240 ani) ale familiei Argyros, de peste 2 secole. Culoare sa este de lămâie, verde deschis. Se remarcă prin arome citrice, cu accent de lămâie, grapefruit, coajă de portocală, urmate de note de piersică și pere, iar la final note minerale și ceai. Un vin complex, echilibrat cu aciditate ridicată, finisaj mineral și lung.

An: 2019
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: pește gras, stridii, fructe de mare, carne de pasăre, carne de porc, miel
Alcool: 14 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Assyrtiko este, fără îndoială, cel mai emblematic soi de struguri de vin din Grecia. Este cultivat cel mai mult pe insula vulcanică Santorini din Marea Egee. Și-a dezvoltat o reputație ca fiind un soi de struguri versatil. Atât de versatil este acest soi, încât poate fi transformat într-un vin sec, de culoare galben-aurie, cu arome și arome minerale, de pere, de măr și floare de citrice. Unele versiuni sunt fermentate în butoi. Aciditatea naturală ridicată înseamnă că vinurile Assyrtico pot îmbătrâni mulți ani. La fel de cunoscută este și varianta mai dulce, de desert a acestui soi, Vinsanto.

Informații suplimentare
Despre cramă

Fondată în 1903, Estate Argyros este situată pe insula Santorini, renumită pentru vița de vie sub formă de spirală și pentru bisericile albe cu acoperiș albastru. În 1950 podgoriile Argyros au fost preluate de catre fiului fondatorului care a triplat suprafața de la 5 la 15 hectare de teren. Yiannis Argyros, a treia generație de producători a început in anul 1957 să privească dincolo de piața locală pentru vinurile sale. Astăzi, Mathew Argyros, a patra generație de vinificatori din familie, continuă moștenirea familiei, făcând vinuri legendare din Assyrtiko și din alte soiuri indigene din Santorini, folosind tehnici tradiționale.