Aramic Roșu de Silagi

41,00 lei

Producător: Crama Aramic
Origine: Silagiu, Banat
Soi struguri: Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră

Stoc epuizat

Loading...
Descriere

Aramic Roșu de Silagi este un cupaj exploziv, cu arome de fructe negre, dar cu un gust catifelat, ușor condimentat.

An: 2017
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: carne de vită, berbecuț , porc, piept de rață, brânzeturi maturate
Alcool: 14,60 %
Conținut: 0.75 L

Pentru majoritatea iubitorilor de vin roșu, Cabernet Sauvignon este iubit pentru eleganța sa sofisticată și aromele sale generoase. Caracteristicile Cabernet Sauvignon ale taninurilor robuste care îi susțin structura corpolentă și buchetul plin de viață și fructat fac din acest soi de vin un câștigător de fiecare dată. Este cunoscut pentru culoarea roșu intens și pentru conținutul de alcool impresionant de mare. Îți seduce toate simțurile, iar gama de arome asigură că acest vin roșu nu este niciodată uitat.

Merlot este renumit pentru că este un vin roșu ușor de băut, care este de obicei moale și elegant. Din acest motiv, este plantat pe scară largă în întreaga lume și este unul dintre cele mai populare vinuri roșii. Merlot este excelent ca băutură de sine stătătoare și se asortează bine cu o mare varietate de alimente. Este considerat un vin roșu de început excelent pentru oricine nu și-a dezvoltat încă un gust pentru vinurile roșii.

Legenda spune că strugurele Merlot a fost numit după o mierlă indigenă care a fost văzută sărbătorind cu strugurii negri copți. Cuvântul francez pentru mierlă este „Merle” (merlau în dialectul occitan al regiunii), așa că se pare că există cu siguranță o legătură între mierlă și strugure negru.

Fetească Neagră este un soi cultivat pe meleagurile României și Republicii Moldova din cele mai vechi timpuri. În prezent, se poate regăsi și în podgoriile din alte țări, cum ar fi Rusia, Ungaria sau Germania.

Vinurile realizate din acest soi au o tentă rubinie și arome spectaculoase, de fructe de pădure, vișine, prune uscate, stafide negre și note condimentate, amintind de scorțișoară, piper, ienibahar sau vanilie. Sortimentele au un bun potențial de învechire, devenind mai bogate, însă fine, delicate.

Informații suplimentare
Despre cramă

Înființată în 2010, Crama Aramic este o afacere de familie, ce și-a propus să reînvie tradiția viticolă a zonei Silagiu, una dintre cele 5 zone viticole ale podgoriei Banatului. Zona, uitată de peste 3 decenii, a revenit la viață odată cu recultivarea anumitor soiuri, propice terroir-ului existent, soiuri de viță nobilă, completată de punerea în funcțiune a unei linii moderne de procesare, în 2015.