Angelo Gaja Barolo Dagromis

Loading...

490,00 lei

Producător: Angelo Gaja
Origine: Piemonte, Italia
Soi struguri: Nebbiolo

Loading...

Descriere

Angelo Gaja Barolo Dagromis DOCG Piemonte este un sortiment excepțional, realizat din struguri de pe două plantații diferite. Sunt vinificați separat, lichidul obținut fiind îmbătrânit în baricuri de stejar timp de 12 luni. Cele două “părți” sunt apoi amestecate și lăsate, din nou, la maturat, în baricuri mari de stejar, timp de încă 18 luni.

An: 2018
Palier de gust: Sec
Recomandări culinare: ciuperci, trufe, vită
Alcool: 14 %
Conținut: 0.75 L
Livrare în: 2-3 zile lucrătoare

Nebbiolo este soiul de struguri superstar din spatele vinurilor roșii de cea mai înaltă calitate din nord-vestul Piemontului din Italia și, în special, roșii amețitoare și puternice din Barolo și Barbaresco. Vinurile Nebbiolo sunt adesea parfumate distinct, cu o aromă descrisă ca „gudron și trandafiri”; împreună cu un corp moderat; coloană vertebrală puternică, tanică; și aciditate ridicată, proaspătă. Exemplele de top sunt mult râvnite și pot impune prețuri mari. Pe cerul gurii, Nebbiolo este mediu, dar bogat, cu niveluri de alcool relativ ridicate. Alături de culoarea și aroma caracteristică, elementul final de semnătură al lui Nebbiolo este profilul său de tanin ridicat și uscat, împreună cu nivelurile ridicate de aciditate de împrospătare. Această „structură” înseamnă că vinurile Nebbiolo bine făcute pot îmbătrâni zeci de ani (uneori fiind aproape inabordabile în tinerețe).

Informații suplimentare

Despre cramă

Angelo Gaja, proprietar și președinte al Cramei Gaja, este un vinificator piemontez din a patra generație. Recunoscut la nivel internațional ca unul dintre cei mai mari vinificatori din Italia și din lume, Angelo Gaja a fost responsabil pentru inovațiile îndrăznețe în podgorii și pivnițe. Printre inovațiile sale în vinificația piemonteză se numără utilizarea de baricuri (butoaie de stejar francez de 225 de litri) pentru vinurile învechite și plantarea primei podgorii Cabernet Sauvignon din regiune din secolul al XX-lea, precum și primele sale podgorii Chardonnay și Sauvignon Blanc. Angelo Gaja este cunoscut pentru producerea de vinuri elegante, opulente, care sunt fidele originilor lor. Este un pionier în producția de vinuri cu o singură viță de vie în Piemont. Calitatea vinurilor sale este de așa natură încât au fost descrise de Wine Spectator, o publicație importantă de vinuri pentru consumatori, drept „poate cele mai bune vinuri italiene făcute vreodată”.

Produse din aceeași categorie